Speltips PSG – Marseille 17/4: Le Classique

Axel Sjödin Publicerat: 17 april 2022

En seriefinal från Ligue 1 väntar då PSG tar emot Marseille på Parc des Princes under påskdagen.

PSG - Marseille

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Under söndagen så väntar ett klassiskt möte mellan två franska storklubbar i form av PSG och Marseille. Även om det är en seriefinal så är ligan i stort sett avgjord sedan länge då PSG har 12 poäng mer än ligatvåan Marseille med sju omgångar kvar att spela.

Det säger en hel del om PSG:s dominans i Frankrike när det känns lite som en tom säsong för de franska giganterna, trots en så gott som säkrad ligatitel. Hela bygget förutsätter på något vis att de är med och slåss om Champions League, men det blev ett uttåg i åttondelen mot Real Madrid i år.

Efter det gäller det att spela av säsongen som det känns som att de hade vunnit redan tidigt under hösten. Mötet mot Marseille har dock alltid en speciell känsla av prestige och detta lär vara den mest efterlängtade matchen som de har kvar på säsongen.

Utöver skadade veteraner i form av Angel Maria och Sergio Ramos så har de nästan hela deras enormt breda trupp redo inför detta prestigefyllda möte. De går in som storfavoriter och kan så gott som säkra titeln redan nu på söndag.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Marseille har en bra säsong

Det lär nog stå klart sedan länge att ligatiteln är utom räckhåll för Marseille, men de har trots allt haft en väldigt fin säsong hittills där de har nått flera mål och har höjt sig rejält sedan fjolårssäsongen.

Förra säsongen slutade de femma, men var rejält avsågade från toppstriden och var många poäng bakom fyran Lyon. Nu har istället varit den utmanare till PSG de förväntas vara, även om de aldrig var riktigt nära att utmana om ligatiteln. De har i alla fall andraplatsen ligan med tre poäng ned till Rennes.

Samtidigt så har de gått långt i en internationell turnering, vilket kommer vara ett av deras två mål, utöver att kvalificera sig till Champions League som ligatvåa. De besegrade nyligen PAOK i kvartsfinalen av Conference League och nu är det bara ett dubbelmöte mot Feyenoord som står mellan dem och final.

Marseille lär kanske inte ha så höga förhoppningar om poäng på Parc des Princes, men i rivalmöten som dessa så slängs regelboken ut ur fönstret ofta. PSG har dessutom förlorat två raka toppmatcher i ligan mot Nice och Monaco, men har vunnit sina två senaste matcher med den totala målskillnaden 11-2. De släpper dock ofta in mål, även vid vinst, och därmed känns spelet på att båda lagen för mål för 1.67 hos 888sport rätt spelvärt här.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.67
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  SportExpressen Play

Jämför odds: