Speltips PSG – Metz 16/9: Press på hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 14 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter en svag säsongsinledning måste Paris Saint-Germain vinna hemma mot Metz i den tredje omgången av Ligue 1 den 16 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betway!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit en spektakulär inledning på den här säsongen i Ligue 1, och efter två spelade omgångar finns det två lag som allra tydligast cementerat sin plats i botten. Det rör sig om Paris Saint-Germain och det rör sig om Metz.

Det hade man kanske inte väntat sig på förhand, men det har varit unika förutsättningar som gjort att Paris Saint-Germain inte kunnat formera sitt bästa lag. Det här dessutom varit heroiskt kämpande motståndare som verkligen förtjänat sina trepoängare.

Paris Saint-Germain står totalt på tre raka förluster nu om vi räknar in finalen i Champions League, och rimligen är revanschlustan på väldigt höga nivåer inför den här matchen. Det börjar nästan bli lite oroligt om man inte vinner nu.

Metz har i för sig inte sett fullt så illa ut med tanke på att man förlorat mot topplagen Rennes och AS Monaco hittills. Det är trots allt lagen som delar serieledningen just nu. Men det känns som att Metz kan få stå emot en ordentlig anstormning mot Paris Saint-Germain nu.

Vi rekar Paris Saint-Germain

Under den här inledningen på säsongen har Paris Saint-Germain gjort sig vana vid att inte kunna spela med det bästa laget, och studerar man vilka spelare som inte finns med i truppen måste man ta och ta sig lite för pannan. Nu fanns exempelvis Neymar med i laget senast mot Marseille, men såg då till att tappa huvudet och åka på en utvisning när laget förlorade årets andra raka match. Därför är han avstängd i det här mötet med Metz. Vid sin sida har han också Leondro Paredes och Layvin Kurzawa, som också åkte på avstängningar efter förra matchen.

Som om det inte vore nog med det finns det en rad spelare borta med corona och med skador. Det rör sig inte minst om offensiva pjäser som Kylian Mbappé pch Mauro Icardi, samtidigt som målvakten Keylor Navas och mittbacken Marquinhos är borta. Det är tunga tapp för PSG, och det har inte minst visat sig på planen.

Som om det inte vore nog med det också – håll nu i hatten – så är Sergio Rico och Alessandro Florenzi inte spelklara än. Däremot har man tillbaka Angel Di Maria i laget, och tillsammans med Julian Draxler är det han som ska ta och göra det här. Det måste man erkänna. Nu möter man dessutom ett riktigt formsvagt motstånd i Metz.

Om Metz någon gång ska ta poäng mot PSG är det förmodligen här, men nu får man också klara sig utan Manuel Cabit och Kevin N’Doram. Om man har riktig otur spelar inte heller mittfältaren Thomas Delaine. Tungt.

PSG vinner första halvlek spelas till 1,70 gånger smeten hos Betway. Paris Saint-Germain borde rimligen gå på knock direkt här.

Annons:
  Rygga spelet hos betway – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: PSG vinner första halvlek
Odds: 1,70
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00, onsdag 16 september 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: