Speltips PSG – Rennes 7/11: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 6 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Rennes hoppas kunna skrälla ordentligt borta mot serieledande Paris Saint-Germain i franska Ligue 1 lördagen den 7 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Säsong efter säsong känns det som att den franska huvudstadsklubben Paris Saint-Germain dominerar den franska fotbollen på ett sätt som saknar motstycke i något av de andra fotbollsländerna på den här nivån i Europa.

Det har kommit till den nivån att det kanske inte riktigt gör Ligue 1 särskilt intressant längre, och att dominansen så sakteliga tar udden av det roliga med fotboll. Det vill säga spänningen och ovissheten i att veta hur matcher, serier och säsonger ska sluta.

Men förra säsongen fanns det trots allt ett lag som kunde skrälla lite mot PSG och det var Rennes. Nu spelade man bara mot varandra en gång, men då var det faktiskt Rennes som vann med 2-1 på hemmaplan.

Å andra sidan hade Rennes en riktig stark fjolårssäsong och kunde tack vare det ta sig hela vägen till Champions League. Där är man nu framme i ett gruppspel, som man troligen kommer att få det ganska tufft att ta sig bort från.

Men talangfabriken Rennes har visat sig starka i inledningen på den här säsongen också. Ett par poängtapp för mycket (tre kryss, en förlust) gör att man inte riktigt kan utmana allra längst fram, men om man vinner mot PSG är man faktiskt uppe på samma poäng.

Oklarhet i PSG

I veckan saknade Paris Saint-Germain ett gäng viktiga spelare och det kostade dyrt borta mot det svårspelade laget RB Leipzig i Champions League. Där förlorade man faktiskt med 2-1 och har nu två förluster på tre försök i det här gruppspelet. Det börjar bli tight om den där slutspelsplatsen som man så gärna vill ha.

Men i matchen fick man klara sig utan tunga spelare som Neymar och Kylian Mbappé. Med all respekt för bredden så är det här två av världens allra bästa offensiva spelare och med två såna klasspelare borta får det konsekvenser.

Det är väl förmodligen det som talar för Rennes i den här matchen, även om man med sin trend med tre förluster på sina fyra senaste matcher inte direkt har visat formen som krävs för att skrälla borta mot PSG. Men om det är någon gång man ska göra det så är det kanske nu.

Känslan är hur som helst att laget ska kunna streta emot hyfsat. Det är nästan det som Rennes alltid gör. Alltså spelar riktigt jämna matcher.

Rennes +1,75 (asian handicap) spelas till 1,68 gånger smeten hos Betsson.

PSG - Rennes

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: