Speltips Reims – Marseille 23/4: Fransk fotboll

Simon Pålsson Publicerat: 23 april 2021

Fredagen den 23 april 2021 är den franska fotbollen tillbaka med mötet mellan Reims och Marseille i Ligue 1.

Reims - Marseille

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med fem omgångar kvar av den franska högstaligan återstår det att se vilka lag som tar sig till Europaspelet, men det återstår såklart också att e vilka som egentligen ska vinna Ligue1 den här oerhört jämna säsongen.

En sak är säker och det är att Marseille inte längre har en matematisk chans att göra det och inte heller Reims finns med i den diskussionen. Såklart.

Men för Marseille finns det annat att spela om i toppen, när man med fem omgångar kvar har en realistisk chans att slutta femma och få spela i Europa League nästa säsong. Det vore en bra fjäder i hatten, även om Marseilles självbild snarare andas Champions League.

Nu har man en poäng upp till Lens på femteplatsen och det är med Lens och Rennes, en poäng bakom, som Marseille kommer att göra upp på slutet. Men då behöver man fortsätta rada upp bra resultat.

På bortaplan har Marseille hela tio raka matcher utan vinst och det är minsann inget facit som skrämmer särskilt mycket. Men kanske kan man vända på trenden mot Reims? Å andra sidan är det ett lag som man inte vunnit mot på bortaplan de senaste sex säsongerna.

Odds i Ligue 1

Så vad kan man säga om motståndet Reims? Är de tnågonting som borde skrämma Marseille inför den här matchen? I höstas spelade lagen 1-1 i det första mötet, som då spelades med Marseille som hemmalag.

Reims har ganska god form, är svåra att slå, och har bland annat kryss mot topplagen Rennes och Lyon på hemmaplan bara sista månaden. Det är ganska imponerande.

Å andra sidan har Marseille ganska fin form också, även om det egentligen främst är på hemmaplan där man fortsätter att rada upp bra matcher och resultat.

1X spelas till 1,75 gånger såsen hos Betsafe. Det känns inte som att Marseille har det i sig att vända på den negativa trenden på bortaplan här. Helt fel läge att tappa poäng dock.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1,75
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, fredag 23 april 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: