Speltips Saint-Etienne – Auxerre 29/5: Avgörande retur i Ligue 1-kvalet

Axel Sjödin Publicerat: 29 maj 2022

Saint-Étienne och Auxerre gör upp om den sista platsen i nästa års Ligue 1 i en direkt avgörande match på söndagskvällen.

Saint-Etienne - Auxerre

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det första mötet i Bourgogne slutade 1-1, vilket gör förutsättningarna inför söndagens avgörande match väldigt enkla. Saint-Étienne tog tidigt ledningen genom ett läckert avslut från Zaydou Youssouf, men sett över hela matchen så var det Auxerre som var det bättre laget. De skulle tillslut också belönas för sin insats genom en sen kvittering från Gaëtan Perrin.

Saint-Étienne hade problem att få till spelet och att hålla kvar i bollen och trots att Ligue 1-klubben har en bättre spetskvalitet på många positioner så känns Auxerre mer som ett sammansvetsat och fungerande lag. I dubbelmöten som dessa så kan dock individuell briljans absolut vara skillnaden, vilket gästernas målvakt Paul Bernardoni inte minst var ett bevis på.

Les Verts har dock inte lyckats vinna någon av sina sju senaste matcher och hade dessutom en förlustsvit på fyra raka framåt slutet av säsongen. Det var verkligen med nöd och näppe som de klarade sig undan direkt nedflyttning.

Klubben har inte varit nere i Ligue 2 nu sedan 2003 och har faktiskt tillhört ett av topplagen under hela 10-talet, så fallet har varit hårt för Saint-Étienne under de senaste åren.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Auxerre var det starkaste bortalaget i Ligue 2

Auxerre var i sin tur också ett framgångsrikt lag under 00-talet, men har nu spelat i Ligue 2 under de tio senaste säsongerna. Det är såklart oerhört sugna på att återvända till finrummet och har nog tillräckligt med supportrar och ekonomiskt stöd för att kunna etablera sig där återigen.

Allt som står mellan dem och uppflyttning är söndagens match. Deras insats i det första mötet ingav hopp om att detta trots allt kan gå vägen. Det lär bli tuffare i Saint-Étienne, men med tanke på att Auxerre var det klart starkaste laget på bortaplan i hela Ligue 2 så har de bevisat att de inte direkt påverkas av var matchen spelas på samma sätt som många andra lag.

Med bara två förluster på bortaplan under hela säsongen samt en tio matcher lång obesegrad svit så lär de kliva in i returen med gott självförtroende. Deras tränare Jean-Marc Furlan har tagit upp lag från Ligue 2 vid tre separata tillfällen tidigare och vet precis vad som behöver göras i dessa lägen.

Auxerres förmåga att undvika förlust kan komma att bli väldigt viktig här och därmed spelar vi också på att gästerna vinner detta med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.65 hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Auxerre – Draw no bet
Odds: 2.65
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: