Speltips Strasbourg – Metz 17/9: Franska ligan

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2021

Med Paris Saint-Germain närmast dopat av sportslig kompetens känns Ligue 1 död den här säsongen. Men bottenstriden lever för Strasbourg och Metz.

Strasbourg - Metz

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kanske är Ligue 1 en liga som den här säsongen handlar helt och hållet om bottenstriden, och möjligen striden om Europaplatserna, snarare än guldstriden?

Kanske är dominansen som Paris Saint-Germain har rent truppmässigt en faktor som gör att ett möte mellan Strasbourg och Metz en fredag blir betydligt mer intressant än ett random toppmöte?

Det kanske är att dra lite för stora, snabba växlar, men vi kan också konstatera att bottenstriden lever i allra högsta grad för många av lagen. Efter en svag inledning på säsongen är både Strasbourg och Metz indragna i densamma.

Strasbourg har fyra poäng på fem omgångar och förutom vinsten hemma mot Brest har säsongsinledningen inte varit som man önskade. Nu gjorde man i för sig en okej insats borta mot just PSG i den andra omgången, men Strasbourg föll ändå med 4-2.

Senast förlorade Strasbourg mot Lyon på bortaplan och om det är någonting vi kan ta med oss från lagets matcher är det den starka förmågan att göra mål.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Metz har en tuff period framför sig

Mets har fem raka matcher utan vinst i inledningen av säsongen och vinner man inte borta mot Strasbourg pekar det mesta på att det blir minst sju omgångar utan vinst för deras del. För i nästa omgång väntar ingen mindre än just Paris Saint-Germain.

Metz har dessutom två raka förluster, båda på hemmaplan. Inte heller har man lyckats göra mål i någon av dessa båda matcher och sett till hela säsongsinledningen tycker jag att det mesta pekar på att man står inför en bottenstrid igen.

Känslan är också att Strasbourg är ett bättre lag. Förra säsongen vann Strasbourg på bortaplan, men spelade 2-2 mot Metz på hemmaplan.

Metz har i för sig åtta raka bortamatcher mot Strasbourg utan vinst, men kanske är det dags att döda den trenden?

Strasbourg vinner spelas till 1.86 gånger insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Strasbourg vinner
Odds: 1.86
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, fredag 17 september 2021

Jämför odds: