Speltips Strasbourg – PSG 29/4: Franskt toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 29 april 2022

Paris Saint-Germain står redan klara som ligamästare då de reser till Strasbourg som i sin tur jagar Europaplatser i omgång 35.

Strasbourg - PSG

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var kanske något av en antiklimaktisk upplevelse då PSG säkrade ligatiteln framför sina hemmasupportrar under förra omgången genom att spela 1-1 mot Lens. Supportergrupper på läktaren hade arrangerat en protest mot klubbledningen där de lämnade innan slutsignalen för att fira titeln på egen hand, vilket också snodde åt sig rampljuset.

En säkrad ligatitel i omgång 34 duger bevisligen inte för att tillfredsställa alla sina supportrar och tränare sparkade även tränaren Mauricio Pochettino nästan direkt efter att ligatiteln var säkrad. Lionel Messi och Neymar har fått utstå burop av sina egna supportrar och det är tydligt att det är en väldigt annorlunda atmosfär att spela i PSG jämfört med i många andra storlag.

PSG har varit i fin form och hade fyra vinster inför den senaste matchen mot Lens. Den stora frågan är hur publikens reaktion påverkar spelarnas motivation när de redan har säkrat titeln och inte har mycket att spela för. Det är tydligt att det inte är någon harmoni i klubben hos varken supportrar, ledning eller bland olika spelargrupperingar.

Det kommer att bli intressant att följa PSG:s utveckling under sommaren med en ny tränare och med en osäker framtid för storstjärnan Kylian Mbappé.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Strasbourg jagar fortfarande en Europaplats

Medan PSG saknar något att spela för så är det precis tvärtom för hemmalaget Strasbourg. Efter att ha avslutat förra säsongen nere på femtonde plats så har de stått för en strålande insats i år och är i allra högsta grad med och hotar om Europaplaceringarna inför de avslutande omgångarna.

De blev omkörda av både Nice och Monaco i den förra omgången och tappade därmed sin Europaplats. De har fortfarande bara en poäng upp till Nice, men har inte längre saken i sina egna händer. Strasbourg har dessutom två väldigt tuffa matcher kvar mot både PSG och Marseille innan säsongen är över och de får nog sätta sitt hopp till att Nice vinner cupfinalen av Coupe de France över Nantes för att öka deras möjligheter till internationell fotboll. Eftersom sjätteplatsen då ger dem en plats i Conference League.

Något som talar för Le Racing inför fredagens tuffa match mot PSG är åtminstone att de har varit väldigt starka hemma under säsongen. Det är bara PSG och Rennes som har tagit fler poäng på hemmaplan än vad Strasbourg har gjort.

Även om PSG såklart lär vara professionella så är det tveklöst Strasbourg som kommer vara mest motiverade här och med deras hemmafacit så tror jag att de har vad som krävs för att få med sig ett resultat. Därmed spelar vi på Strasbourg med +0,5 asian här för 1.72 hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Strasbourg +0,5 asian
Odds: 1.72
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  SportExpressen Play

Jämför odds: