Speltips Aalesund – Rosenborg 2/7: Måstematch

Axel Sjödin Publicerat: 2 juli 2023

Den krisande storklubben Rosenborg ställs inför en måstematch mot tabelljumbon Aalesund på söndag.

Aalesund - Rosenborg

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Rosenborg åkte på ännu ett tungt bakslag i den förra omgången då de föll med klara 0-3 hemma mot Sarpsborg, och när de nu ställs mot tabelljumbon är det med kniven mot strupen. Aalesund har nämligen bara lyckats skramla ihop fyra poäng på deras inledande elva matcher och har radat upp förlust på förlust under stora delar av säsongen.

Istället för att lyckas närma sig toppen igen har Rosenborg tagit ett klart steg tillbaka den här säsongen, och går i nuläget att återfinna först på en elfteplats i tabellen. Norges mest framgångsrika klubb genom tiderna har haft en väldigt tuff säsong än så länge, vilket förvärrades ytterligare förra veckan.

För två omgångar sedan valde de att avskeda tränaren Kjetil Rekdal, trots att det kommer att bli dyrt för klubben. Det var samme Rekdal som ledde dem till en tredjeplats under fjolåret, men som inte alls har lyckats styra klubben rätt den här säsongen. Det blev dock inte den spelmässiga reaktion de hade hoppats på, då de under interimtränare Svein Maalen åkte på en plågsam 0-3-förlust framför hemmapubliken i söndags. Siffrorna är kanske aningen missvisande, men Sarpsborg skapade trots allt flest farliga lägen och vann välförtjänt.

Målskyttet har varit ett stort problem för Rosenborg under säsongen. De har inte fått det att lossna alls för sina anfallsstjärnor och senast blev det ännu en nolla i målkolumnen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Aalesund spelar målrika matcher

Mot Aalesund har Rosenborg åtminstone alla möjligheter att få det att lossna lite, då tabelljumbon har släppt in tre mål i tre raka ligamatcher. De blixtrade till lite under inledningen av maj, då de kryssade mot Haugesund och tog en väldigt överraskande seger mot Molde, men i övrigt har det varit nattsvart för nykomlingen, med nio förluster i övrigt.

Mycket pekar på att deras sejour i Eliteserien kommer att bli kortvarig, men de är inte ensamma om att ha en dålig säsongsinledning. I dagsläget har de fem poäng upp till Sandefjord på negativ kvalplats och behöver börja plocka poäng snart för att inte bli avsågade i botten. Nästa omgångs match mot nästjumbon Hamarkameratene kommer att bli oerhört viktig, men att de ska lyckas ta poäng mot ett krisande Rosenborg innan dess känns absolut inte uteslutet.

De stod för en godkänd insats hemma mot ligatvåan Tromsö sist, men kunde inte förvalta deras tidiga ledning och gick istället tomhänta efter en 2-3-förlust. Det kommer att bli intressant att följa huruvida de kan få med sig något mot ett Rosenborg som verkligen behöver gå för tre poäng. Det blir ofta målrikt när Aalesund spelar, och i deras fyra senaste matcher har överspelet suttit med god marginal. Detsamma gäller för Rosenborg och därmed känns spelet på över 2,5 mål som ett väldigt bra spel här för de 1.90 som Bet365 erbjuder.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Bet365
Spelstopp: 17:00, söndag 2 juli
TV: 
Stream: