Speltips AIK – Varberg 6/3: Gruppsegern på spel

Axel Sjödin Publicerat: 6 mars 2023

AIK möter allsvenskt motstånd i form av Varberg i den sista och avgörande matchen i svenska cupens gruppspelsomgång.

AIK - Varberg

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Då det är två allsvenska lag i grupp E så får man ändå säga att Västerås har stått för en rejäl överraskning när de fortfarande har en bra chans till avancemang inför den sista omgången. AIK fick bara med sig 1-1 mot Västerås uppe i Stockholm och båda lagen står på samma poäng inför måndagen, där AIK toppar gruppen med ett måls marginal i målskillnad.

Även Varberg har chans att avancera här då de står på tre poäng och därmed måste vinna mot AIK och hoppas på att Brommapojkarna tar poäng av Västerås. Men det ska som sagt mycket till för att Varberg ska ha en chans till avancemang här och AIK är oerhört tunga favoriter inför den sista omgångens möte mot västkustlaget.

Då AIK inte lyckades säkra något Europaspel genom ligan förra året så har cupen fått en extra stor betydelse och de lär nog inte slarva bort sin chans redan i gruppspelet. Det finns såklart fortfarande många frågetecken kring AIK under försäsongen då de har en ny tränare i form av Andreas Brännström och ett antal nya spelare i truppen. Det blir också den första säsongen utan flera äldre, självklara ledare i truppen då Sebastian Larsson, Mikael Lustig och Per Karlsson alla slutade efter den förra säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varberg har inte alls imponerat hittills

Gästande Varberg har stått för en väldigt blek försäsong hittills och Jocke Persson kan mycket väl få problem med att hålla uppe klubben i högstaserien ännu ett år ifall försäsongen är någon form av indikation på hur spelet kommer att se ut.

Det är ingen hemlighet att Persson har behövt koka soppa på en spik tidigare, vilket han ofta har gjort väldigt bra. Men truppen ser ganska tunn ut i år och de har dessutom skador på ett par viktiga spelare nu under försäsongen. I matchen mot Västerås så såg de inte alls bra ut och förlorade också välförtjänt med 0-2.

Öppningsmatchen mot Östersund var inte heller särskilt imponerande, även om de lyckades knipa en uddamålsseger. Men hittills så har de inte visat några indikationer på att de skulle kunna utmana AIK på bortaplan. Det är framförallt hemma på Påskbergsvallen de har varit starka under allsvenskan och de får nog räkna med att cupäventyret tar slut efter måndagen.

Då målskillnad mycket väl kan bli en faktor eftersom Västerås ställs mot det svaga Östersund så tror jag att AIK kommer att fortsätta att gå för fler mål även om de leder. För 1.95 gånger pengarna så ser därmed spelet på AIK med -1,5 asian handicap inte alls dumt ut hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AIK -1,5 asian hcp
Odds: 1.95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, måndag 6 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo