Speltips Argentinos Juniors – Defensa y Justicia 24/6: Viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 23 juni 2023

Under natten till lördag väntar ett intressant toppmöte i argentinska Primera División mellan Argentinos Juniors och Defensa y Justicia.

Argentinos Juniors - Defensa y Justicia

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är tabellsjuan mot tabellnian som möts under natten mot lördag i den 28 lag stora argentinska ligan. Inför omgången är det fyra poäng som skiljer lagen åt, där Defensa y Justicia ligger högre upp i tabellen, men med lite svajig form. Det är i alla fall viktiga poäng som står på spel under midsommarhelgen för båda lagen.

Båda lagen innehar i nuläget en plats till Copa Sudamericana, men Defensa är fortsatt bara fem poäng bakom San Lorenzo på tredjeplatsen och går fortfarande inte att räkna bort helt i kampen om Copa Libertadores-platserna. Mycket hänger dock på att de lyckas vinna lördagsnattens tuffa bortamatch mot ett Argentinos Juniors som med knapp marginal håller kvar i sin Copa Sudamericana-plats då tre klubbar är precis bakom inom en poängs marginal.

Hemmalaget är det mest formstarka laget i nuläget och har efter två raka segrar i ligan lyckats klättra i tabellen. I och med segern mot uruguayanska Liverpool M. i Copa Libertadores förra veckan innebär det tre raka segrar i bagaget, en gruppledning i Copa Libertadores och säkerligen ett gott självförtroende inför helgens drabbning. Senast blev det en 1-0-seger borta mot ett Vélez Sarsfield som har varit helt under isen den här säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensa har ett imponerande facit mot helgens motståndare

Även för Defensa går det bra i deras internationella äventyr i Copa Sudamericana där de toppar sin grupp med tolv poäng efter fem spelade matcher. Senast slog de gruppjumbon Peñarol med klara 3-0, men det är också ett av få positiva resultat de har lyckats få med sig under de senaste veckorna.

I ligaspelet har de bara lyckats vinna en av sina sex senaste matcher, vilket har gjort att de har tappat mycket mark i toppstriden och ännu en förlust skulle ta dem farligt nära tiondeplatsen, vilket innebär att de skulle gå miste om internationellt cupspel nästa säsong.

I söndags kom en förväntad förlust borta mot River Plate, och även om slutresultatet bara skrevs till 0-1 så var de aldrig riktigt nära att hota de argentinska ligaledarna. De har haft ett tufft spelschema under senare tid och deras vinst mot Belgrano i omgången dessförinnan var oerhört viktig för att de inte skulle tappa ytterligare mark i toppstriden.

Formmässigt är det mycket som pekar på att Argentinos Juniors bör kunna lösa detta. Defensa har dock ett oerhört starkt facit mot sina motståndare, som de inte har förlorat mot sedan år 2018, med fyra raka vinster mot dem i bagaget. De har dessutom varit ett av ligans bästa lag på bortaplan och för de oddsen som erbjuds är det lockande att spela på att de ska lyckas få med sig ett resultat. För 1.90 gånger pengarna hos Coolbet tar vi därmed chansen på dubbelchans X2.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.90
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 02:30, lördag 24 juni
TV: 
Stream: