Speltips Argentinos Juniors – Instituto 7/7: KIara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 5 juli 2023

Vid midnatt under natten till fredag spelar Argentinos Juniors mot Instituto de Córdoba i den argentinska ligan.

Argentinos Juniors - Instituto

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Även om det bara är sju poäng som skiljer lagen åt är det nio placeringar mellan Argentinos Juniors på tionde plats och gästande Instituto på tjugonde. Det är väldigt jämnt i mittsektionen av den 28 lag stora ligan och varje seger kan innebära att man klättrar ett par positioner.

Inför omgången står Argentinos Juniors precis utanför topp nio i den första fasen, vilket innebär spel i Copa Sudamericana. Men de har varit i någorlunda god form under senare tid och har siktet inställt på att klättra med fyra omgångar kvar innan vi går över i den andra fasen.

Med tanke på att de presterade betydligt bättre under fjolåret har säsongsinledningen varit lite av en besvikelse, men då de har lyckats avancera i Copa Libertadores parallellt med ligaspelet får det ändå ses som en godkänd första halva än så länge. De har dock två raka förluster inför torsdagens match, då de föll mot Independiente del Valle i gruppfinalen i Copa Libertadores och därefter föll mot bottenlaget Banfield i deras senaste ligamatch i måndags.

Formen har i alla fall varit i en uppåtgående trend sedan i våras och dessförinnan hade de fyra raka vinster, varav tre av dem kom i ligaspelet. I deras senaste hemmamatch tog de en tung seger mot Defensa y Justicia och kliver in som klara favoriter mot Instituto.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Instituto har inte levererat på bortaplan

Gästande Instituto gör sin första säsong i den argentinska högstaligan sedan 2006 och har hittills klarat sig ganska bra. Framförallt så öppnade de säsongen starkt, men har tappat farten lite under senare tid och har närmat sig bottenplaceringarna något.

Den dåliga formen har gjort att den tidigare huvudtränaren Lucas Bovaglio fick lämna sin post, och även om hans efterträdare Diego Dabove inte har fått en strålande start så har det trots allt börjat se bättre ut. Dabove ställdes inför en väldigt tuff uppgift då Racing Club och River Plate stod för motståndet i hans två första matcher, men han fick i alla fall med sig en poäng mot Racing Club och lyckades knipa sin första vinst mot Belgrano i förra omgången.

Det var en välförtjänt vinst där de såg bra ut spelmässigt, trots att de mötte tufft motstånd. Men mot Argentinos Juniors kommer de inte att ha hemmapubliken i ryggen och Institutos bortafacit har inte gjort många glada i år. De har inte tagit poäng på bortaplan sedan i mars, då de spektakulärt nog slog Boca Juniors på La Bombonera, men sex raka förluster på bortaplan bådar inte gott inför det stundande mötet. För 1.70 gånger pengarna hos Coolbet känns den raka ettan därmed klart spelvärd med tanke på att de har tre raka hemmavinster och möter ett svagt bortalag.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Argentinos Juniors vinner
Odds: 1.70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 00:00, fredag 7 juli
TV: 
Stream: