Speltips Atalanta – Fiorentina 10/2: Coppa Italia

Axel Sjödin Publicerat: 10 februari 2022

En spännande fotbollstorsdag inleds med ett möte mellan Atalanta och Fiorentina i Coppa Italia.

Atalanta - Fiorentina

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två starka lag som möter varandra i kvartsfinalen av Coppa Italia på torsdagskvällen. Båda klubbarna hade en väldigt stark höst men har haft en nedåtgående trend på senaste av olika anledningar.

Atalanta tappade fjärdeplatsen till Juventus i helgen efter att ha förlorat på hemmaplan mot bottenlaget Cagliari med 1-2. Juan Musso drog på sig ett rött kort i den 52:a minuten precis efter att Cagliari tagit ledningen och även om Atalanta kort därefter lyckades kvittera så kunde de inte hålla emot under hela matchen.

Ännu är det ingen panik, men resultaten har verkligen gått utför sedan mitten av december där de åkte på en 1-4-förlust mot Roma. De har fortfarande en match mindre spelad än Juventus dock och kommer att möta Den gamla damen på söndag hemma på Gewiss Stadium i en oerhört viktig match.

Delvis kan resultaten förklaras med ett tufft spelschema och möten mot Inter, Lazio och Roma under den här perioden. Men ett mållöst kryss mot Genoa och en förlust nu senast mot Cagliari vittnar om att de inte alls är lika farliga som de var under senhösten.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vi får se var de landar post-Vlahovic

Även Fiorentinas resultat har som sagt försämrats på senaste. Det har varit många bortamatcher på senaste och Fiorentina har under hela hösten främst varit oerhört starka hemma på Artemio Franchi, men 0-4 borta mot Torino och ett kryss mot Cagliari under januari talar ändå sitt tydliga språk.

I helgen så var de i alla fall tillbaka på Artemio Franchi där de hade en svit på sju obesegrade matcher varav de hade vunnit sex av dem. Men när Lazio stod för motståndet så hade La Viola inte mycket att sätta emot. Deras starka svit bröts med en 0-3-förlust där Lazio var det klart vassaste laget på planen.

Formtappet inleddes tidigare än så, men lär knappast ha hjälpts av att tappa Dusan Vlahovic till sin ärkefiender Juventus. Arthur Cabral köptes in för en bråkdel av Vlahovic-pengarna från Basel och är tänkt som en direkt ersättare. Det är oerhört stora skor att fylla och frågan är om Fiorentina kan återhämta sig nog för att vara med och fortsätta slåss om Europaplatser under våren.

Det är en svår match att sia om då båda det är svårt att veta var man har båda lagen för tillfället, men Fiorentinas insatser på bortagräs under säsongen har i regel lämnat mer att önska. Av det vi fick se från matchen mot Lazio så såg de inte särskilt vassa ut offensivt och jag tror att Atalanta bör kunna klara av detta och fortsätta vidare till semifinalen. För 1.83 hos Campobet spelar vi alltså på den raka ettan här.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atalanta vinner
Odds: 1.83
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: