Speltips Athletic Bilbao – Real Madrid 3/2: Chans för revansch

Axel Sjödin Publicerat: 3 februari 2022

Torsdagen avslutas med en repris av den spanska supercupfinalen då Athletic Bilbao ställs mot Real Madrid återigen.

Athletic Bilbao - Real Madrid

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Madrid vann som väntat supercupfinalen med 2-0 tillslut efter mål av Luka Modric och Karim Benzema. Förutsättningarna inför detta reprismöte i Copa del Rey skiljer sig dock ganska mycket från hur det såg ut inför deras möte för två veckor sedan.

För det första så kommer torsdagens möte att spelas på San Mamés istället för i Saudiarabien. Athletic Club är ett erkänt väldigt tufft motstånd i Baskien och under landslagsuppehållet så har de en klar fördel av sin värvningspolicy som bara tillåter baskiska spelare i truppen.

Athletic Bilbao kan nämligen ställa upp med starkast möjliga lag i stort sett, vilket inte gäller för gästerna. De har därmed en ypperlig chans att ta sin revansch i jakten på sin tredje raka Copa del Rey-final. Baskerna är riktigt starka i cupspel då de framförallt är svårslagna, något som inte fungerar lika bra i ligaspelet där de alltför sällan får med sig trepoängare för att kunna utmana högre upp i tabellen.

Men det faktum att Marcelino har lett dem till två Copa del Rey-finaler under samma vår i fjol talar sitt tydliga språk. De har dessutom hunnit med att slå ut både Atlético Madrid ur supercupen och Barcelona ur Copa del Rey under januari, så Los Blancos får verkligen se upp här.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Madrid kan få klara sig utan sina anfallsstjärnor

Det har varit väldigt fin säsong för Real Madrid såhär långt med en stabil ligaledning och deras första titel i supercupen redan säkrad. De har dock tagit några snedsteg i ligaspelet på senaste tiden vilket har krympt avståndet ned till Sevilla något.

En sju matcher lång vinstsvit avslutades i ett mållöst möte mot Cádiz precis innan innan jul och sedan dess har de förlorat mot lokalrivalerna Getafe med 0-1 och fick nöja sig med 2-2 hemma mot Elche precis innan landslagsuppehållet. Även om de har spelat bra så är de med andra ord långt ifrån osårbara och har bitvis haft en del defensiva problem.

Med ett så stjärnspäckat lag som Real Madrid har så är det inte konstigt att de saknar flera spelare som är ute på landslagsuppdrag under veckan. Casemiro, Vinicius Junior, Rodrygo och Federico Valverde är alla iväg och spelar för sina respektive landslag. Samtidigt så får de möjligen klara sig utan Karim Benzema som utgick skadad mot Elche senast. Även Marco Asensio är tveksam till spel.

Då Real Madrid saknar sina vassaste anfallsvapen tillsammans med flera andra nyckelspelare så lär det bli betydligt tuffare än senast de båda lagen möttes. Athletic Club har sin chans här och med tanke på hur starka de trots allt är i cupspel så tror jag att de lyckas ta den. För oddsen 2.20 hos Expekt så är det i alla fall klart värt att spela på att hemmalaget är de som lyckas avancera här.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao avancerar
Odds: 2.20
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:30
TV: 
Stream:  Sportbladet Play

Jämför odds: