Speltips Athletic Bilbao – Valencia 10/2: Copa del Rey

Axel Sjödin Publicerat: 10 februari 2022

Athletic Bilbao välkomnar Valencia till San Mamés för öppningsmatchen av dubbelmötet i semifinalen av Copa del Rey.

Athletic Bilbao - Valencia

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Copa del Rey har verkligen varit intressant att följa under våren och efter kvartsfinalerna står det klart att ingen av de tre spanska giganterna Real Madrid, Barcelona eller Atlético Madrid är kvar i turneringen. Vägen ligger nu vidöppen för kvarvarande lag som lär ha en bättre chans på länge att plocka hem titeln som cupmästare.

Athletic Bilbao har spelat en väldigt stor roll i utvecklingen då de på egen hand har slagit ut både Barcelona och Real Madrid i de två föregående omgångarna. Sedan Marcelino tog över rodret som tränare under januari i fjol så har baskerna haft otroliga framgångar i cuperna. De har nått final i Copa del Rey två gånger om och finalen i Supercupen en gång.

Samtliga tre finaler har dock slutat med förlust, men påväg dit verkar de kunna slå ut precis vilket lag som helst. Athletic Bilbaos stora styrka är deras defensiv och det är inte en slump att de är laget som har kryssat mest i La Liga hittills. Det passar sig utmärkt i cupspel där de har visat sig oerhört svårslagna.

Hemma i sin borg San Mamés så är kliver de in som klara favoriter nu på torsdag och har på många sätt redan gjort sig förtjänta av den där finalplatsen. Kanske kan de slutligen revanschera sig efter finalförlusterna i fjol.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Valencia spelar tufft

Medan Athletic Club har mött Barcelona och Real Madrid i åttondelen respektive kvartsfinalen så har Valencia istället mött Atlético Baleares från segundan och bottenlaget Cádiz för att ta sig hit. Det är minst sagt en lite bekvämare väg till semifinalen än vad deras motståndare har haft.

Men väl här så ska de absolut inte underskattas. Valencia under José Bordalás är ett väldigt tufft och fysiskt lag att möta och mot ett defensivt inriktat lag som Athletic Club så kan det mycket väl bli en tuff match med många närkamper.

Valencia har inte fått många resultat med sig i ligaspelet på senaste, men har också haft ett oerhört tufft spelschema sedan årsskiftet. De har hittills fått möta Real Madrid, Sevilla, Atlético Madrid och Real Sociedad och har inte lyckats vinna någon av matcherna men lyckades i alla fall få med sig en poäng mot Sevilla och La Real.

Athletic Club har ofta rätt målsnåla matcher och mot Bordalás Valencia så tror jag inte att denna matchen blir ett undantag. Därmed spelar vi på under 2,5 mål för 1.62 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.62
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:30
TV: 
Stream:  Sportbladet Play

Jämför odds: