Speltips Åtvidaberg – Lund 22/6: Går åt rätt håll

Axel Sjödin Publicerat: 21 juni 2023

Det anrika Åtvidaberg tar emot Lund i ett intressant möte från den övre tabellhalvan i Ettan södra på torsdagen.

Åtvidaberg - Lund

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Båda lagen verkar ha tagit kliv i rätt riktning i år och har hittills sett bättre ut än under fjolåret. Särskilt Lund, som än så länge är med och slåss i den absoluta toppen och som går in i torsdagens möte med fin form.

Lund har lyckats knyta till sig flera spelare från andra skånska klubbar högre upp i seriesystemet och har därmed ett spelarmaterial som bör kunna utmana om bra placeringar i Ettan södra. På de 13 inledande omgångarna har det bara blivit en enstaka förlust och inför veckans omgång är de obesegrade i åtta raka matcher.

De står på samma poäng som andraplacerade Oddevold i tabellen och har bara två poäng upp till serieledande Trollhättan efter att båda topplagen tappat poäng under den föregående omgången. Lund närmar sig därmed tabelltoppen och fortsätter de att hålla i den här formen kan de mycket väl vara med och slåss om uppflyttning i höst.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Åtvidaberg ser betydligt bättre ut i år

Hemmalaget har med nöd och näppe lyckats hänga kvar i Ettan södra under de senaste säsongerna och det anrika Åtvidaberg har flera tunga år bakom sig. I år har det i alla fall sett bättre ut än så länge och de ligger på sjundeplats med snart halva säsongen avklarad, vilket är en klar förbättring.

De lyckades bara vinna sju matcher under förra säsongen och är redan uppe i sex vinster i år. Defensiven har blivit betydligt mer stabil, samtidigt som de har haft tillräckligt mycket spets för att kunna avgöra matcher och undvika oavgjorda resultat.

Det är hemma på Kopparvallen som den stora majoriteten av poängen har tagits och där har de också lyckats vinna fyra av sina fem senaste matcher. Det kommer med andra ord inte att bli en lätt uppgift för Lund att komma och lägga beslag på tre poäng.

Båda lagen tillhör de mest målsnåla i serien och underspelet har hittills suttit i åtta av tretton matcher för båda klubbarna. Lund har haft ett par matcher mot bottenmotstånd där de har lyckats trycka in sju mål på sina två senaste matcher, men det hör knappast till vanligheten och Åtvidaberg är en tuffare defensiv nöt att knäcka. För 2.00 gånger pengarna spelar vi därmed på underspelet här hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 22 juni
TV: 
Stream: