Speltips Barcelona SC – Cerro Porteno 30/6: Bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 29 juni 2023

Ecuadorianska Barcelona SC ställs mot paraguayanska Cerro Porteño i den sista gruppspelsomgången i Copa Libertadores.

Barcelona SC - Cerro Porteño

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit ett tufft gruppspel för båda lagen hittills och ingen av dem är ens nära att lyckas avancera till slutspelet i det prestigefyllda Copa Libertadores. Men i och med att tredjeplatsen ger en plats i sextondelsfinalen av Copa Sudamericana har de båda fortfarande allt att spela för.

Både Barcelona SC och Cerro Porteño står på tre poäng vardera inför den sista omgången, men då Barcelona har en bättre målskillnad så räcker det med ett oavgjort på hemmaplan för att kunna säkra avancemang.

Cerro Porteño inledde gruppspelet på bästa möjliga vis, genom att slå just Barcelona SC i en dramatisk match i den första omgången, men sedan dess har det blivit fyra raka förluster, inte sällan med stora siffror, vilket gör att det ser svårt ut att hålla sig kvar i de internationella turneringarna.

Med bara en poäng på deras sex senaste matcher har de inte särskilt bra form heller, men trots det är de kvar på andra plats i den inhemska ligan. De lyckades ta en viktig seger i seriefinalen mot Libertad för två omgångar sedan, men då spelade de stora delar av matchen med elva mot nio (!) och följde därefter upp den viktiga segern med att kryssa mot tabelljumbon. Så de verkar inte vara ute ur sin formsvacka ännu.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barcelona SC har läckt bakåt

Ecuadorianerna är åtminstone inte heller i särskilt fin form för tillfället. Tre förluster på deras fyra senaste ligamatcher är oroväckande inför fredagnattens viktiga match. Att de dessutom har dragit på sig ett rött kort i tre raka ligamatcher är rätt problematiskt och tyder på en del frustration.

Sedan deras förlust i rivalmötet mot Emelec tidigare under månaden har de inte visat upp särskilt bra resultat. Men de vann trots allt mot tabelljumbon Guayaquil, trots att de blev reducerade till tio man tidigt, och fick in två mål mot Palmeiras i en match som avgjordes rätt sent med slutresultatet 2-4.

Cerro Porteño är laget som måste fram, då oavgjort inte duger för att ta sig vidare till Copa Sudamericana, och då att Barcelona har släppt in ganska mycket mål den senaste månaden och till synes inte är ett lag som riktigt kan spela av en mållös match så kan det säkerligen bli mål åt båda håll. För 1.83 gånger pengarna hos Coolbet är det därmed lockande att spela på att båda lagen gör mål.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.83
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 02:00, fredag 30 juni
TV: 
Stream: