Speltips Bari – Südtirol 2/6: Ska vända underläge

Axel Sjödin Publicerat: 2 juni 2023

På fredag spelar Bari och Südtirol den avgörande matchen med en plats i Serie B:s playoff-final på spel.

Bari - Südtirol

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Südtirol vann det första mötet uppe i Bolzano med 1-0 efter en insats som speglar resten av deras säsong. En stark defensiv och vetskapen om hur man förvaltar en ledning har tagit dem långt i år, och är nu nära att ta dem ett steg närmare sin första Serie A-säsong i klubbens historia.

Bari var förhandsfavoriter till att avancera inför dubbelmötet, men efter att ha förlorat det första mötet känns den saken inte alls lika klar längre. Südtirol har varit i snudd på usel form under de sista omgångarna och såg inte alls övertygande ut mot Reggina i det första playoff-mötet, trots att de lyckades avancera. Chansmässigt hade de i stort sett ingenting förrän de lyckades pricka in matchens enda mål i den 92:a minuten efter en oturlig styrning i backlinjen.

Men i måndagens match mot Bari såg det bättre ut, trots att det knappast var någon propagandafotboll från något håll. Det var en väldigt tillknäppt tillställning, och där brukar Südtirol trivas som allra bäst. De har inte varit särskilt starka på hemmaplan under säsongen, men har nu tagit två raka vinster där under slutspelet, men nu väntar alltså deras första bortamatch på ett kokande Stadio San Nicola.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bari ska vara det starkare laget

Medan Südtirol bara vann en av sina åtta sista matcher på säsongen såg det betydligt bättre ut för Bari vars tredjeplats i ligan var gjuten efter flera starka insatser framåt slutet. Men det är nu det gäller och Bari har ett underläge att vända framför sin hemmapublik på fredag.

De måste framåt mot ett defensivt starkt Südtirol, men har ett bra facit hemma på San Nicola under senare tid. Bari har radat upp åtta raka matcher utan förlust framför hemmapubliken, men hälften av dessa har också varit kryss, vilket inte kommer att duga mot Südtirol.

I måndags hade de mycket av spelet, men hade svårt att ta sig till farliga chanser, vilket oroar inför returen. Bari är fortfarande klara favoriter till att vinna på hemmaplan, men det känns fortfarande i stort sett helt öppet kring vilket lag som får möta antingen Cagliari eller Parma i den avgörande finalen.

För 2.00 gånger pengarna hos Betinia tycker jag trots allt att det är värt att spela på att Bari vinner framför sin hemmapublik. De har varit starka på San Nicola och Südtirol har verkligen haft marginalerna med sig än så länge i slutspelet, de hade tur att de ens tog sig förbi Reggina senast.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bari vinner
Odds: 2.00
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, fredag 2 juni
TV: 
Stream: