Speltips Barnsley – West Bromwich 17/12: Championship

Axel Sjödin Publicerat: 17 december 2021

West Bromwich jagar de två direktplatserna upp till Premier League och ställs under fredagen mot bottenlaget Barnsley.

Barnsley - West Bromwich

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Under fredagskvällen inleds den 23:e omgången av Championship då Barnsley tar emot West Bromwich på Oakwell Stadium. Det är ett av topplagen som ställs mot den egentliga tabelljumbon och det råder inget tvivel om vart favoritskapet ligger.

West Bromwich inledde säsongen väldigt starkt, men har haft en lite tuffare period bakom sig, vilket de nu verkar ha hittat ut ur. De har nu två raka uddamålssegrar i ryggen mot Reading och Coventry och börjar knappa in på Fulham och Bournemouth i toppen som båda har tappat formen rejält.

Innan deras två segrar så hade West Brom faktiskt bara fyra poäng på sex matcher samtidigt som Fulham och Bournemouth hade ett rejält försprång ned till tredjeplatsen. Det försprånget har dock snabbt ätits upp av de jagande lagen där bakom och West Brom som är ligatrea har nu bara tre poäng upp till en av direktplatserna.

De har haft en del offensiva bekymmer, men de har också ligans bästa försvar och när de möter Barnsley så har de en väldigt fin chans att sätta press på lagen ovanför dem.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barnsley har hämtat in Poya Asbaghi för att lösa krisen

Trots att Barnsley inte ligger sist i ligan så är de laget med klart sämst poängskörd i hela den engelska andradivisionen för tillfället. Derby County som innehar jumbopositionen har nämligen åkt på -21 i bestraffning på grund av ekonomin, så Barnsley är med andra ord det klart svagaste laget i ligan såhär långt med sex poäng upp till Peterborough på 22:a plats.

I mitten av november fick tränare Markus Schopp lämna klubben och in hämtades ingen mindre än Gefle och IFK Göteborgs gamla tränare Poya Asbaghi för att försöka styra upp skeppet.

Under sina fem matcher som tränare så har Asbaghi dock ännu inte lyckats vinna en match, men har åtminstone kryssat i två av dem. Det är mycket kvar på säsongen, men Barnsley har också en lång väg upp till säker mark så något måste börja hända snart ifall de vill stanna kvar i Championship.

Mot West Brom som tillhör toppskiktet i ligan så lär det bli svårt att försöka ta poäng. Då West Brom verkar ha börjat hitta formen igen och ser möjligheten att klättra så är spelet på den raka tvåan för 1.78 hos Expekt ett bra spel på matchen i min mening.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: West Bromwich vinner
Odds: 1.78
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: