Speltips Boca Juniors – Monagas 30/6: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 29 juni 2023

De regerande argentinska mästarna ställs mot venezuelanska Monagas i den sista gruppspelsomgången i Copa Libertadores.

Boca Juniors - Monagas

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Boca Juniors var såklart förhandsfavorit i gruppen och har hittills levt upp till förväntningarna. Inför den sista omgången är de redan klara för avancemang, men de behöver åtminstone ta poäng för att kunna säkra gruppsegern för bästa möjliga lottning i slutspelet. Monagas har fortfarande chansen att avancera, men de har inte saken i egna händer och behöver en vinst på La Bombonera för att ha en chans.

Det är med andra ord en väldigt tuff uppgift som väntar Monagas under natten till fredag, men med tanke på argentinarnas svaga form är den kanske inte omöjlig i alla fall. Men Boca Juniors är inte ensamma om att ha en svag säsong då Monagas kämpar på två fronter utan större framgång.

Monagas slutade på tredje plats i den venezuelanska ligan ifjol, men är i dagsläget på tionde plats i ligaspelet med fyra raka förluster i ryggen. Deras usla form har gjort att de har halkat allt närmare bottenstriden, även om de fortfarande har lite marginal efter sin fina säsongsinledning.

De är hursomhelst det mest formsvaga laget i Venezuela just nu, och då känns en bortamatch mot de argentinska giganterna minst sagt som en tuff utmaning. Monagas har dessutom bara mäktat med en enda seger på bortaplan hittills.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Halvdan säsong för Boca än så länge

Boca Juniors är som sagt regerande argentinska mästare, men är än så länge inte i närheten av att lyckas försvara sin titel från fjolåret. De befinner sig i dagsläget på fjortonde plats i Primera División, med 22 poäng upp till ärkerivalerna River Plate på förstaplatsen. Placeringen låter kanske värre än vad den är dock, med tanke på att Argentina har 28 lag i ligan, vilket gör att Boca Juniors trots allt befinner sig på den övre tabellhalvan.

Men oavsett är det ett rejält underbetyg för en klubb av Bocas kaliber. De går dessutom in i fredagnattens batalj med tre matcher utan vinst i ryggen. Senast blev det en förnedrande 0-4-förlust borta mot Godoy Crúz och tidigare under månaden föll de borta mot tabelljumbon Arsenal Sarandi.

Hemma på La Bombonera har det däremot sett bättre ut. Där är de obesegrade i sex raka matcher, varav fem av dessa har varit segrar. Då de fortfarande har någonting att spela för i den sista omgången, och mycket att bevisa för hemmasupportrarna, bör de kunna lösa detta utan större problem. Det har varit målsnåla historier på hemmaplan, med bara ett mål insläppt på de fyra senaste, vilket gör att vi spelar på den raka ettan kombinerat med under 3,5 mål för 1.87 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Boca Juniors & under 3,5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Betinia
Spelstopp: 00:00, fredag 30 juni
TV: 
Stream: