Speltips Bodö/Glimt – Molde 2/7: Tungviktsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 2 juli 2023

Bodö/Glimt tar emot Molde på Aspmyra Stadion under söndagskvällen i en efterlängtad stormatch från norska Eliteserien.

Bodö/Glimt - Molde

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit dessa två lag som har gjort upp om den norska titeln under de senare åren. Sedan Rosenborgs fall har dessa två klubbar varit dominanta, men i år står Bodö/Glimt på en egen nivå av allt att döma. Molde har inte riktigt fått till det och ser ut att få det tufft att försvara sin titel, då de inför omgången ligger på femte plats i ligan.

Bodö/Glimt har gått som tåget i ligaspelet hittills i år och har redan en väldigt övertygande ledning på nio poäng ned till Tromsö på andraplatsen. Det ska nog mycket till för att de ska släppa taget om den här ligatiteln.

Efter sju raka ligasegrar kom det dock en liten plump i protokollet i den senaste omgången då de åkte på en överraskande förlust borta mot Strömsgodset. De var också en hårsmån från att åka ut ur cupen kort därefter då de låg under med 1-2 på tilläggstid mot toppkonkurrenten Tromsö i onsdags. Genom två snabba mål i den 94:e och 96:e minuten lyckades de på ett spektakulärt vis vända och vinna, vilket lär ha stärkt moralen i truppen något oerhört.

När de nu möter Molde i ligaspelet igen gäller det att studsa tillbaka, och de lär inte slappna av mot ett sådant motstånd, även om Molde inte har varit i någon toppform.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En tuff utmaning väntar för Molde

Med tanke på att Molde vann ligan med 18 (!) poängs marginal under förra säsongen så kan de knappast vara nöjda med hur säsongen har utvecklat sig hittills. De har redan fler än dubbelt så många förluster som de åkte på under fjolåret, och även om de har häng på toppstriden lär de ha haft högre ambitioner än så här.

Formen är i alla fall någorlunda god med tre segrar på deras fyra senaste matcher. Men det är egentligen bara bortasegern mot Viking i början av den förra månaden som imponerar, i övrigt har de stött på särskilt tufft motstånd under perioden. Tidigare i veckan stod de i alla fall för en stabil insats då de ganska enkelt avfärdade Strömsgodset med 3-0 i cupen.

Matchen mot Bodö/Glimt kan ge dem en chans att ta sig tillbaka, då en seger verkligen hade varit ett styrkebesked, samtidigt som de då närmat sig tabelltoppen. Men mot ett lag som fortfarande inte har förlorat framför sin hemmapublik i år lär det inte bli en lätt uppgift.

Spelbolagen förväntar sig en målrik match mellan dessa båda topplag, och överspelet står väldigt lågt. Målmarknaden känns klurig och därför håller vi oss till 1-2-marknaden. Bodö/Glimt har varit överlägsna i år och även om Molde har lyckats skaka fram några godkända resultat under senare tid känns Bodö/Glimt som den givna favoriten framför hemmapubliken. För 1.76 hos Betinia spelar vi därmed helt enkelt på den raka ettan.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bodö/Glimt vinner
Odds: 1.76
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:15, söndag 2 juli
TV: 
Stream: