Speltips Bohemians – Dundalk 7/7: Skilda formkurvor

Axel Sjödin Publicerat: 7 juli 2023

Bohemians ställs mot Dundalk i ett viktigt möte strax under toppen i den irländska Premier Division under fredagen.

Bohemians - Dundalk

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bohemians var tidigare i vår i serieledning, men har snabbt börjat halka nedåt i tabellen efter en period av usel form. Dundalk är det senaste laget som har passerat dem i tabellen och fredagens möte har stor påverkan på vilket av lagen som kan närma sig topp tre-positionerna.

Bohemians har numera halkat ned till femte plats i tabellen, samtidigt som lagen ovanför dem fortsätter att dra ifrån. Men i och med att de har två färre matcher spelade än samtliga lag ovanför dem har de fortfarande chansen att slå sig in i topp tre ifall de lyckas vända den negativa trenden.

Inför omgången har de fyra poäng upp till Dundalk på fjärdeplatsen och fem poäng upp till Derry på femte. De är också favoriter till segern i fredagens match, men inte mycket i deras form har indikerat att mötet mot Dundalk på något sätt kommer att bli en enkel seger.

Bohemians har bara vunnit en av sina nio senaste matcher, och åkte på ännu en förlust i den senaste omgången. De hade precis lyckats kryssa mot serieledarna Shamrock Rovers genom att hämta upp ett 0-2-underläge i omgången dessförinnan, så de hade vissa förhoppningar om att lyckas vända formen förra helgen. Men det blev istället en tung 1-3-förlust mot bottenlaget Sligo och ytterligare press på Declan Devine i tränarrollen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dundalk har imponerat under senare tid

Formsvaga Bohemians kommer förmodligen inte heller att få det lätt mot ligans kanske mest formstarka lag i form av Dundalk. De har samlat ihop 13 poäng på de fem senaste omgångarna och stod senast för en imponerande insats mot Shamrock Rovers, som de besegrade med klara 2-0 på hemmaplan.

Sett till spelet var slutresultatet kanske inte helt rättvisande, men de fortsätter i alla fall att rada upp segrarna. De fick dessutom med sig ett kryss mot ligatvåan St. Patrick’s Athletic, trots spel med en man mindre, i omgången dessförinnan och lär gå in i fredagens match med gott självförtroende.

När dessa båda lagen möttes i maj slutade det 2-2 på Oriel Park efter att Bohemians kommit tillbaka från ett 0-2-underläge. Men sedan dess har Dundalk varit betydligt mer framgångsrika än deras motståndare nu på fredag.

Spelbolagen håller som sagt Bohemians som favoriter, vilket inte är jättekonstigt med tanke på att Dundalk framförallt har levererat på hemmaplan. Men med två raka bortasegrar i bagaget känns de trots allt lite underskattade här, och därmed spelar vi på gästerna med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.10 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dundalk – Draw no bet
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, fredag 7 juli
TV: 
Stream: