Speltips Bohemians – Shamrock Rovers 23/6: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 23 juni 2023

Midsommarafton bjuder på ett irländskt toppmöte mellan Bohemians och serieledande Shamrock Rovers.

Bohemians - Shamrock Rovers

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Bohemians hade en väldigt stark start på säsongen, men är inne i en tung svacka som har gjort att de har halkat ned till fjärde plats. Shamrock Rovers har tagit tillfället i akt att lyckas koppla ett starkt grepp om ligaledningen och är på god väg mot klubbens fjärde raka titel.

Även Shamrock Rovers har haft en liten plump i protokollet med två raka förluster mot Drogheda och Cork i slutet av den förra månaden, men bortsett från dessa två överraskande förluster har det totalt blivit nio vinster på deras elva senaste matcher och i juni har de redan hunnit rada upp tre raka.

Senast ställdes de mot tabelljumbon UC Dublin och kunde vinna utan några större bekymmer med fyra mål mot noll. Det innebar också tredje raka segern utan insläppta mål och Shamrock lär gå in i de två kommande toppmötena mot Bohemians och Derry med gott självförtroende.

De lär vara måna om att försöka dra ifrån i toppen innan Champions League-kvalet inleds i mitten av juli så att de kan lägga fullt fokus på att försöka nå ut i Europa. Förra året kom de sist i Djurgårdens Conference League-grupp som flera säkert minns.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bohemians har tappat mycket mark i tabellen

Efter en tredjedel av säsongen var det Bohemians som toppade tabellen, men på senare tid har det tagit en tvärvändning med en horribel formkurva. Sedan de i slutet av april kryssade mot tabelljumbon UC Dublin har de bara lyckats ta en vinst på de sju senaste matcherna, vilket kom mot bottenlaget Sligo Rovers i början av månaden.

Det var flera år sedan Bohemians var med i någon form av titelstrid och tappet är kanske inte särskilt förvånande, men att det skulle ske såhär snabbt hade de nog inte räknat med. Att de fick med sig ett kryss borta mot ligatvåan Derry senast var i alla fall ett fullt godkänt resultat, men det lär bli tuffare mot de regerande mästarna i bra form.

Defensivt har det åtminstone sett ganska stabilt ut för Bohemians del, men målproduktionen har stannat av under senare veckor, där de har blivit nollade i fyra av deras sju senaste. De saknar fortfarande Dean Williams i anfallet, vilket är ett avbräck och de har inte en klar ersättare som lyckas leverera längst fram.

Bohemians har också först och främst lyckats bra på resande fot och är inte ett särskilt starkt hemmalag, vilket återigen talar för gästerna här. Ett formstarkt och defensivt säkert Shamrock bör kunna vinna detta och vi slår på stort och satsar på att de vinner och håller nollan för 3.50 gånger insatsen hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Shamrock vinner mot noll
Odds: 3.50
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, fredag 23 juni
TV: 
Stream: