Speltips Brentford – West Ham 7/1: Skilda formkurvor

Axel Sjödin Publicerat: 7 januari 2023

Det blir ännu ett Londonderby då Brentford och West Ham drabbar samman i den tredje omgången av FA-cupen.

Brentford - West Ham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Även om West Ham vanligtvis hade varit klara favoriter i ett sådant här sammanhang så är det lite omvända roller den här säsongen. Formmässigt så är det väldigt stor skillnad mellan klubbarna då Brentford fortsätter att imponera samtidigt som West Hams väldiga svacka håller i sig.

Dessa båda lagen möttes i ligaspelet på Londons Olympiastadion precis innan årsskiftet och då var det Brentford som lade beslag på alla tre poäng. West Ham må ha styrt mycket av spelet, men de saknar den spets som Brentford har och som gör att de gång på gång lyckas få med sig resultat från matcher som de på förhand förväntas förlora.

Mönstret har varit tydligt på den senaste tiden. Brentford har haft ett oerhört tufft spelschema där de har mött Manchester City, Tottenham, West Ham och Liverpool i sina fyra senaste matcher och har lyckats kamma hem tio poäng mot det motståndet. Det är helt otroligt måste man ändå säga och de har inte visat några tecken på att stanna av.

Ivan Toney spelade en avgörande roll senaste mot West Ham och med honom skadad så trodde många att det inte skulle räcka till mot Liverpool. Men även utan sin profilstarka målskytt så lyckades de trycka in tre bakom Alisson i måndags. Toney är förmodligen dessutom tillbaka nu mot West Ham.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

West Ham lyckades tillslut bryta förlustsviten

The Hammers har haft en väldigt tung höst och befinner sig med nöd och näppe på rätt sida strecket i Premier League. De har presterat långt under alla förväntningar hittills, men David Moyes sitter ännu kvar och hoppas att kunna vända på utvecklingen efter årsskiftet.

De inledde i alla fall året med att bryta sin fem matcher långa förlustsvit genom att kryssa borta mot Leeds. Det är kanske inget resultat de vanligtvis jublar över, men i dagsläget så är varje poäng viktig.

Målskyttet är dock fortfarande ett återkommande problem, ett av de två målen sist kom på straff, även om Gianluca Scamacca stod för ett vackert spelmål också. De har dock ingen solklar målspruta, vilket har varit ett stort problem under hela det gångna året.

Med tanke på hur Brentford har sett ut jämfört med West Ham så är det i min mening väldigt fina odds här på den raka ettan för 2.50 hos Bethard. Brentford har verkligen levererat mot tufft motstånd och har goda möjligheter att göra så även här.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brentford vinner
Odds: 2.50
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, lördag 7 januari 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: