Speltips Brighton – Manchester United 23/4: FA-cupen

Axel Sjödin Publicerat: 23 april 2023

Den andra semifinalen i FA-cupen spelas mellan Brighton och Manchester United under söndagseftermiddagen.

Brighton - Manchester United

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brighton och Manchester United gör upp om vilket lag som får möta antingen Manchester City eller Sheffield United i finalen av FA-cupen i början av juni. Hemmalaget har stått för en fantastisk säsong såhär långt och har en realistisk chans att ta sin första titel på över hundra år, Manchester United satsar i sin tur på årets andra cuptitel då de redan har hunnit vinna ligacupen mot Newcastle tidigare i år.

Brighton bara fortsätter att imponera även under vårkanten och är fortsatt med i striden om Champions League-platserna i ligaspelet. Helgens semifinal i FA-cupen innebär dock att de kommer att ha ännu en match mindre spelad än övriga lag och att de kommer att ha ett hektiskt schema under slutspurten.

Men kvaliteten har åtminstone inte sviktat hittills, vilket de visade mot Chelsea den senaste helgen. Trots att slutresultatet skrevs till 2-1 i Brightons favör så speglar resultatet inte alls den fullkomliga dominans som de visade upp. De såg farliga ut varje gång de anföll. Till och med i deras förlust borta mot Tottenham i omgången dessförinnan såg de ut att vara det bättre laget.

Det är inte ofta Brighton går in som favorit mot Manchester United i ett sammanhang som det här, men det är verkligen välförtjänt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester United behöver ställa om snabbt

Motståndarna från Manchester kommer senast från ett uttåg ur Europa League borta mot Sevilla. Med tanke på hur stabilt det länge såg ut på Old Trafford så var det nog inte många som hade räknat med att Sevilla skulle gå vidare med totalt 5-2 i sammanlagt resultat. Bakom siffrorna så låg det en mängd individuella misstag som kom att kosta dem dyrt.

Som om förlusten inte vore nog så åkte de dessutom på skador på både Lisandro Martínez och Raphaël Varane på kuppen, vilket är ett tungt bakslag. Eftersom Harry Maguire dessutom är avstängd inför söndagens semifinal så finns det få alternativ i mittlåset. Det lär bli Victor Lindelöf och Luke Shaw som får starta framför David de Gea.

Det har sett bättre ut i ligaspelet på senaste än vad de har gjort i Europa, med tre raka vinster, men United känns inte alls lika stabila som de gjorde för bara någon månad sedan. Fiskmåsarna flyger högt och är rättmätiga favoriter här i mitt tycke. Därmed så spelar vi också på den raka ettan här för 2.35 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton vinner
Odds: 2.35
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 23 april
TV: 
Stream:  viaplay logo