Speltips Bröndby – Silkeborg 10/9: Hemmafokus

Simon Pålsson Publicerat: 8 september 2021

Bröndby IF gäller ofta som favoriter när man spelar hemma mot Bröndby Stadium. Samma sak nu när Silkeborg gästar den 10 september 2021.

Bröndby IF - Silkeborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sju omgångar av grundserien i den danska Superligan är passerade och det har redan nu skapats ett läge där ett par lag har hamnat i en prekär situation och där man måste försöka få ordning på säsongen fortast möjligt.

Som seriesystemet i Danmark är utformat handlar allting om att hamna på den övre halvan, topp sex av totalt tolv lag, för att säsongen ska fortgå och sluta med att man får spela om titeln i det slutspel som väntar senare under säsongen.

Faktum är att lagen som hamnar utanför den här slutspelsrundan går till egen, mindre smickrande, slutspelsrunda som är till för att säkra kontraktet. Om man slutar på den nedre halvan riskerar man alltså att kvalspela, om vi nu ska använda det begreppet, sig ut ur danska Superligan. Svettigt värre.

Än så länge har Bröndby IF allting i egna händer, men efter sju omgångar står laget trots allt bara på åtta poäng och en enda seger i Danmark. Det räcker inte för att man ska kunna ta sig till slutspelet och just nu är det två poäng upp.

Men om Bröndby IF vinner hemma mot Silkeborg är man förbi och kan då ta sig upp på slutspelsplats. Det kan med andra ord vända väldigt snabbt. Å andra sidan kommer vi inte från det faktum att man öppnat säsongen väldigt svagt.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bröndby IF är starka hemma

Men om vi ska säga någonting till Bröndbys försvar är det att man har haft lite annat att tänka på under sommaren, bland annat kvalspelet till Champions League. Där föll man mot Red Bull Salzburg i ett dubbelmöte där man i ärlighetens namn aldrig var riktigt, riktigt nära.

Samtidigt är Bröndby IF regerande danska mästare och har därigenom en del att leva upp till. Man har tappat något tungt namn i sommar, men har kvar en stark startelva och ett lag som utan problem ska ta sig till slutspelet.

Därför litar jag på att man nu kan fokusera helt och fullt på seriespelet igen och på hemmaplan ska man vara favoriter mot ett lag som Silkeborg.

Bröndby IF möter å andra sidan ett defensivt starkt bortalag, men med det sagt tror jag att man avgår med vinsten här.

Bröndby IF vinner spelas till 1.88 gånger insatsen hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bröndy IF vinner
Odds: 1.88
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:00, fredag 10 september 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: