Speltips Burnley – Sunderland 31/3: Championship

Axel Sjödin Publicerat: 31 mars 2023

Burnley och Sunderland inleder Championship omgången på Turf Moor under fredagskvällen.

Burnley - Sunderland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med bara sju omgångar kvar att spela på säsongen så är Burnley så gott som klara för spel i Premier League under kommande säsong. De står på 83 poäng, 13 poäng över Sheffield på andraplatsen och 16 ovanför Middlesbrough som jagar från tredje. De har varit överlägsna sett över säsongen och har verkligen gjort sig förtjänta av en uppflyttning.

Burnley har inte förlorat en match i ligaspelet sedan början av november, vilket innebär att de är obesegrade i 17 raka matcher – ett oerhört starkt facit i en så pass lurig liga som Championship ändå är. De är också obesegrade hemma på Turf Moor fortfarande, vilket inte bådar gott för gästande Sunderland.

Båda dessa lag har också, utöver ligaspelet, hunnit göra ett starkt avtryck i FA-cupen. Sunderland tog sig till fjärde omgången där de tvingade fram ett omspel mot Fulham, medan Burnley tog sig hela vägen till kvartsfinal där det tyvärr tog tvärstopp mot Manchester City.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sunderland har en del skador att brottas med

Hjalmar Ekdal fick överraskande nog inte starta i cupmatchen mot City senast, men förväntas återfå sin plats i startelvan inför fredagens möte. Ekdal har varit väldigt bra sedan han anslöt från Djurgården, vilket ger lite extra krydda till Burnleys matcher ur ett svenskt perspektiv.

Sunderland kommer inte att få det lätt på fredag och är redan lite fast i ingenmansland i mitten av tabellen. De har sju poäng upp till Millwall på sjätteplatsen och får nog förbereda sig för ännu ett år i andraligan. De har blixtrat till under säsongen, men med bara en enda vinst på sina sju senaste matcher så har de halkat nedåt i tabellen inför slutspurten.

Detta beror förmodligen dels på den skadekris som de har att brottas med, vilket inte verkar ha blivit bättre efter landslagsuppehållet. Hela åtta spelare är borta ur truppen inför helgens möte mot den överlägsna tabellettan. Det är svårt att se den här matchen sluta på något annat sätt än med en hemmavinst.

Burnley har varit dominanta i sina två senaste ligamatcher, där de på egen hand har stått för tre mål i båda fallen. Sunderland brukar dock inte förlora med särskilt stor marginal och lyckas ofta trycka dit ett mål själva. Vi spelar därmed på att Burnley vinner och kombinerar det med ett spel på över 2,5 mål för 2.20 hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Burnley & över 2,5 mål
Odds: 2.20
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, fredag 31 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo