Speltips C.D. Guadalajara – Necaxa 14/7: Tredje raka

Axel Sjödin Publicerat: 13 juli 2023

Guadalajara, eller Chivas som de ofta kallas, ställs mot Necaxa i den tredje omgången av den mexikanska ligan under natten till fredag.

Guadalajara - Necaxa

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Chivas var oerhört nära att kunna kalla sig mexikanska mästare under fjolåret då de hade en 2-0-ledning i finalen mot Tigres, men de tappade sin ledning och snuvades på titeln under förlängningen. De går i alla fall in som en av huvudfavoriterna till titeln även i år och har tidigt gått upp i ensam ligaledning efter två omgångar i “aperturan”.

Under fjolåret stod de för en väldigt svag första fas i Liga MX, men såg betydligt bättre ut under säsongens andra hälft, vilket nästa räckte hela vägen till titeln. De har tidigt fortsatt på samma spår med två raka vinster mot Léon och Atletico San Luis i de två öppningsomgångarna, och de är klara favoriter till att säkra ännu en seger då Necaxa gästar Akron Stadium.

De lär gå in i fredagsmorgonens möte med samma startelva som övertygande lyckades slå Atletico San Luis senast, men de saknar trots allt ett par nyckelspelare i form av Alexis Vega och Carlos Cisneros till skador.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Necaxa lär få det tufft

Gästerna jagar fortfarande sin första vinst för säsongen, men är åtminstone obesegrade efter att ha inlett säsongen med två raka oavgjorda resultat. Både i matchen mot Toluca och Tijuana var det väldigt jämnt och vid båda tillfällena var det helt rättvist att lagen fick dela på poängen, men C.D. Guadalajara borta är det klart tuffaste motståndet de har mött hittills och frågan är om de kan lyckas hålla emot över 90 minuter.

Necaxa hade en väldigt tuff fjolårssäsong där de avslutade “clausuran” som nästjumbo. Deras två inledande kryss är därmed en fullt godkänd start då de radade upp förluster framåt fjolårssäsongens slutskede senast.

Defensivt har de sett betydligt bättre ut än tidigare, men har inte riktigt lyckats förvalta de målchanser de har skapat än så länge. Chivas har i sin tur redan lyckats stå för fem mål och det lär bli svårt för gästerna att hålla undan anstormningen som väntar. Även om Chivas själva har släppt till en del målchanser ska de ha tillräckligt med kvalitet för att säkra en seger på hemmaplan mot ett Necaxa som inte har imponerat. För 1.84 gånger pengarna spelar vi därmed på den raka ettan hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Guadalajara vinner
Odds: 1.84
Bolag: Betinia
Spelstopp: 05:00, fredag 14 juli
TV: 
Stream: