Speltips Cambridge – Reading 4/9: League One

Axel Sjödin Publicerat: 4 september 2023

Måndagens skrala utbud gör att vi vänder oss mot engelska League One där Cambridge och Reading drabbar samman.

Cambridge - Reading

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda dessa lag var inblandade i varsin bottenstrid förra året, men medan Cambridge lyckades hålla sig kvar i tredjedivisionen så föll Reading ned från Championship. Det gör att dessa två klubbar nu möter varandra för första gången på över ett par decennier, och det är anmärkningsvärt nog Cambridge som kliver in som knappa favoriter inför mötet.

Som en av de mest resursstarka klubbarna i ligan så finns det såklart höga förväntningar på att ett lag som Reading ska kunna utmana om att ta sig upp i Championship igen. Säsongsinledningen har däremot inte riktigt gått som väntat.

Två raka 0-1-förluster mot Peterborough och Port Vale följdes upp av två trepoängare mot Cheltenham och Stevenage, men den sviten bröts av ännu en förlust mot Exeter senast. Reading har inte riktigt kommit igång ännu är känslan, även om de lyckades ta Ipswich till straffar i cupen tidigare i veckan.

De har såklart tappat en del kvalitet i och med nedflyttningen, och kanske behöver Rubén Sellés lite tid för att få ordning på laget innan de kan börja klättra på riktigt igen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cambridge har inlett bättre än förväntat

Hemmalaget har haft en betydligt bättre säsongsinledning sett till förväntningarna som finns på klubben. Tre segrar och två förluster är mer än godkänt när de med nöd och näppe lyckades hålla sig kvar förra säsongen. En seger på måndag hade placerat dem en poäng bakom de fyra lag som delar på serieledningen i toppen, vilket såklart hade varit en väldigt stark öppning på säsongen.

Cambridge missade emellertid sin chans att blanda sig in i toppen förra veckan då de mötte nykomlingen Leyton Orient och förlorade med 0-2 på bortaplan. Det var en motståndare som de borde ha haft goda chanser att slå.

Oavsett så har Cambridge sett rätt bra ut, framförallt defensivt där de redan har hunnit hålla tre nollor. Matchen mot Reading förväntas bli jämn och känns svår att förutspå på 1X2-marknaden, men underspelet har suttit i fyra av fem matcher hittills för båda lagens del, och för 1.75 gånger pengarna hos Betinia spelar vi även på under 2,5 mål här.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, måndag 4 september
TV: 
Stream:  viaplay logo