Speltips Cardiff – Nottingham Forest 30/1: Formstarka gäster

Axel Sjödin Publicerat: 30 januari 2022

Nottingham Forest reser till Wales för att möta Cardiff på Cardiff City Stadium framåt söndagskvällen.

Cardiff - Nottingham Forest

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nottingham Forest fortsätter sin stadiga klättring i tabellen och är inte långt bakom topp sex-placeringarna inför omgången. Efter en väldigt tung start på säsongen så ryckte de upp sig rejält och har inlett det nya året på ett imponerande vis.

De avslutade 2021 med två raka förluster mot Middlesbrough och Huddersfield, men de är också deras enda två förluster på femton matcher. Det var i alla fall en del frågetecken kring laget inledningsvis i januari, men de gav svar på tal genom välförtjänt att slå ut Arsenal i FA-cupen och därefter följa upp succén med tre raka ligavinster.

Konkurrensen om playoff-platserna är stenhård i nuläget, men Nottingham känns trots allt ändå som ett av de mest formstarka lagen som mycket väl kan tråckla sig in i topp sex. Cardiff är ett tacksamt motstånd inför en tuffare period i februari där Blackburn Rovers, Stoke och Bournemouth väntar.

De har också passat på att förstärka truppen genom att låna in Keinan Davis från Aston Villa som redan har hunnit göra mål mot Barnsley senast.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cardiff har ingen bra period bakom sig

Hemmalaget har inte haft det lätt hittills under säsongen och tillhör den klunga av lag i botten som är avskärmade från resten av ligan och slåss för sin överlevnad i bottenstriden. De har två placeringar och tre poäng ned till Peterborough under strecket och behöver alla poäng de kan få i nuläget.

Det kommer inte att bli lätt att få med sig poäng mot ett formstarkt Nottingham Forest, det är snarare matcherna som väntar därpå som kommer att få väldigt stora konsekvenser för hur resten av säsongen kommer att se ut. I början av februari väntar nämligen matcher mot bottenkonkurrenterna Barnsley och Peterborough, där poängen kommer att vara värda sin vikt i guld.

Cardiff har inte vunnit en match sedan slutet av november då de har förlorat fyra och kryssat två av sina sex senaste. Det gäller därmed att försöka hitta formen när det gäller som mest, men hittills har de inte direkt visat prov på särskilt hög kvalitet.

Med det i åtanke tycker jag att oddsen är väldigt generösa för ett spel på Nottingham Forest på söndag. Vi passar därmed på att spela ett rakt spel på gästerna för hela 2.55 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nottingham Forest vinner
Odds: 2.55
Bolag: 888sport
Spelstopp: 17:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: