Speltips Derby – Birmingham 30/1: Viktiga poäng för Derby

Axel Sjödin Publicerat: 29 januari 2022

Derby välkomnar Birmingham till Pride Park Stadium på söndagseftermiddagen i jakt på tre nya poäng.

Derby - Birmingham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit väldigt mycket snack kring Derby i den engelska andradivisionen på senaste då de är en av säsongens mest intressant följetonger. De är i nuläget nästjumbo på samma poäng som Barnsley i botten men fortsätter att kriga på för att klara sig kvar i Championship.

Anledningen bakom den låga tabellplaceringen är nämligen inte sportslig då det i höstas stod klart att Derby tilldelades -21 poäng som straff på grund av ekonomisk misskötsel av klubben. De har alltså egentligen skrapat ihop 35 poäng totalt och har snarare börjat spela bättre efter det tunga beskedet.

Ledda av Wayne Rooney från tränarbänken så har de imponerat och har nu bara åtta poäng upp till säker mark. Men det finns fortfarande flera orosmoln på himlen för Derby då flera spelare förväntas lämna innan transferfönstret i januari är slut och Rooney kan nog inte förvänta sig några ersättare.

Därmed blir matchen mot Birmingham extra viktig just på grund av att det troligtvis är den match där de kommer vara som starkast av den återstående delen av säsongen. Tre poäng här blir således oerhört viktigt.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Birmingham har sett rätt bleka ut

Gästerna har en ganska bekväm buffert ned till bottenstriden i nuläget, men ligger trots allt ganska långt ned på tabellens nedre halva. De har inte direkt imponerat på senare tid då de bara har skrapat ihop sex poäng på sina åtta senaste matcher i ligan.

Deras enda vinst under den här perioden har kommit mot tabelljumbon Barnsley som är oerhört svaga i år. Senast fick de också nöja sig med ett kryss mot Peterborough som också tillhör ett av ligans svagaste lag.

Även om Derby föll senast borta mot Nottingham så har de trots allt en mycket mer imponerande resultatrad i ryggen inför mötet. Innan förlusten hade de vunnit fyra och kryssat en av sina fem senaste matcher, vilket inkluderar vinster mot flera lag från den övre halvan av tabellen.

Derby vet vad som gäller inför den här matchen och lär satsa fullt ut på tre poäng. De har som sagt verkligen imponerat på senaste och mot ett rätt blekt Birmingham så ser utsikterna rätt goda ut för att ta hem ytterligare en trepoängare. För 2.33 hos Campobet spelar vi därmed på den raka ettan här.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Derby vinner
Odds: 2.33
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 14:30
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: