Speltips Derby – West Bromwich 27/12: Tätnar i toppen

Axel Sjödin Publicerat: 27 december 2021

Derby County tar emot topplaget West Bromwich på Pride Park under måndagskvällen.

Derby - West Bromwich

8+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det börjar att tätna alltmer i toppen av Championship då både Fulham och Bournemouth – som stack iväg rejäl i början – har tappat formen rejält och har bjudit in lagen bakom dem till att slåss om de två topplaceringarna. West Bromwich är ett av de jagande lagen och har inför omgången bara två poäng upp till Bournemouth på andraplatsen som inte har vunnit på sex matcher och förlorat de senaste två.

West Brom misslyckades dock med att ta tillfället i akt att klättra förra omgången då de ställdes mot bottenlaget Barnsley men bara fick med sig ett kryss från den väldigt överkomliga bortamatchen. Nu får de en till chans mot tabelljumbon Derby, men Blackburn Rovers passade på att sno åt sig tredjeplatsen sist så konkurrensen fortsätter att tätna.

På det stora hela så är West Broms form förhållandevis god, de tar ikapp toppen, men kanske inte så snabbt som man hade kunnat önska. De är obesegrade i fem raka matcher, men har bara vunnit två av dessa. De har seriens bästa försvar och har bara släppt in ett mål under dessa fem matcher, men offensiven levererar inte alls till den nivå som de andra lagen i toppen gör.

Tränare Valerien Ismael har fått kritik för just detta, men med tanke på tabelläget som West Brom trots allt befinner sig i så är det svårt klaga för mycket.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Derbys tabelläge kan lura en

Hemmalaget ligger som sagt allra längst ned i hela divisionen med sina fyra poäng när halva säsongen snart är spelad. Man ska dock inte låta sig luras av hur långt efter de ligger då det inte beror på det sportsliga först och främst.

Derby fick nämligen poängavdrag i två omgångar under hösten på totalt 21 poäng på grund av misskött ekonomi, vilket gör att de kommer att få det oerhört svårt att stanna kvar i den engelska andradivisionen under våren. Men totalt så har de i alla fall skrapat ihop 25 poäng vilket hade gjort att de hade legat på 19:e plats ifall det inte hade varit för poängavdragen, så deras nivå är inte riktigt så låg som tabellen får det att se ut.

De fortsätter i alla fall att kämpa och har trots allt fått med sig några positiva resultat nyligen, inte minst mot de två topplagen. I retrospekt så var det dock kanske inte så imponerande som man först trodde då både Fulham och Bournemouth verkar ha kollapsat helt under senhösten, men efter ett par förluster lyckades de i alla fall vända på steken igen mot Blackpool i senaste omgången som de besegrade med 1-0.

West Brom lär i alla fall gå in i mötet som klara favoriter, men med tanke på hur svårt de har haft att göra mål så kikar vi istället på målmarknaden för odds. Underspelet går att få till rätt lockande 1.65 hos 888sport. Med tanke på att underspelet har suttit i sju av West Broms åtta senaste matcher och tre av Derbys fyra senaste är det ändå rätt bra odds. Det har varit många mållösa matcher på senaste och jag tror inte det blir en alltför actionpackad match på måndag heller.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.65
Bolag: 888sport
Spelstopp: 16:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: