Speltips Derry – Cork 23/6: Behöver vända trenden

Axel Sjödin Publicerat: 23 juni 2023

Ligatvåan Derry ställs mot nästjumbon Cork i den irländska Premier Division under midsommarafton.

Derry - Cork

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Med drygt halva säsongen spelad är Derry sex poäng bakom serieledarna Shamrock Rovers i tabellen och behöver snabbt studsa tillbaka från sin formsvacka ifall de ska lyckas haka på i titelstriden. De är tunga favoriter hemma mot Cork, men nästjumbon har lyckats överraska flera gånger om under de senaste omgångarna.

Derry toppade ligan kring det senaste månadsskiftet, men det har gått tungt för dem under de senaste veckorna och då har Shamrock Rovers passat på att ta sig förbi och koppla ett rejält grepp om ligaledningen. Med fyra raka matcher utan vinst blir det svårt att utmana om förstaplatsen och de har inte råd att tappa poäng hemma mot Cork ifall Shamrock Rovers inte ska springa iväg i tabellen för mycket.

Senast spelade Derry en mållös match mot formsvaga Bohemians där de förmodligen borde ha lyckats få med sig mer, men istället åkte de på den andra raka mållösa hemmamatchen och sin fjärde match utan seger.

Nyss åkte de också på en tung 1-4-förlust borta mot St. Patrick’s Athletic, vilket är deras största förlust på säsongen och ett tecken på att allt inte riktigt står rätt till i klubben i nuläget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nästjumbon har radat upp poäng

Cork går in i fredagens match som tungt nederlagstippade, men har trots allt stått för en imponerande svit segrar nyligen. Senast förlorade de hemma mot Dundalk i en match där gästerna vände och vann välförtjänt, men dessförinnan har Cork radat upp fyra raka segrar, vilket har gjort att de återigen har fått kontakt med lagen ovanför dem i tabellen.

Två raka hemmasegrar mot topplagen Shamrock Rovers och Bohemians imponerar och i båda fallen har matcherna avgjorts efter sen dramatik. Nykomlingarna har därmed fortfarande chansen att undvika nedflyttningsstriden då de nu bara är två poäng bakom Sligo Rovers på säker mark, samtidigt som de har 15 poäng ned till UC Dublin som har sågats av helt och hållet i tabellen på den enda direkta nedflyttningsplatsen.

Med tanke på att Cork trots allt inte har en särskilt stark trupp är det svårt att förvänta sig att de ska lyckas plocka poäng borta mot Derry, trots deras fina facit nyligen. Men spelbolagen håller hemmalaget som lite väl stora favoriter i mitt tycke för att det ska gå att hitta något intressant att spela på på 1X2-marknaden. Istället kikar vi på underspelet då Derry har haft det svårt att få hål på motståndet under senare tid och bara har lyckats göra ett mål på deras fyra senaste matcher. För 1.75 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi alltså på under 2,5 mål.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 23 juni
TV: 
Stream: