Speltips Djurgården – Hammarby 4/4: Fokus på annat

Axel Sjödin Publicerat: 3 april 2021

Den andra semifinalen i svenska cupen bjuder på ett Stockholmsderby mellan Djurgården och Hammarby, men det har inte varit fotbollen som stått i fokus.

Djurgården - Hammarby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vi närmar oss premiären på årets Allsvenskan, men man behöver inte vänta fram tills dess för att få njuta av lite svensk toppfotboll. Den andra semifinalen i svenska cupen bjuder på en riktigt fin match mellan Djurgården och Hammarby tidigt på påskdagen.

De behöver båda vinna cupen för att få spela i Europakvalet till sommaren så det är mycket som står på spel här. Vinnaren kommer att få möta Häcken i final som besegrade Västerås i den andra semifinalen med övertygande 3-0.

Djurgården har hittills inte riktigt blivit testade och ser starka ut efter ett hektiskt transferfönster. De har nyligen besegrat Östersund två gånger om, båda gångerna med resultatet 3-0, varav det ena var i kvartsfinalen av svenska cupen.

Corona har varit i fokus

Det är tyvärr inte matchen i sig som stått i fokus i nyhetsrapporteringen då Hammarby drabbades av ett coronautbrott i truppen efter derbyt mot AIK i gruppspelet. Kvartsfinalen sköts på tills i torsdags där Hammarby efter förlängning tillslut besegrade Trelleborg med 3-2.

Truppen är dock långt ifrån återhämtad och de som är friska har dessutom fått spela 120 minuter fotboll så sent som i torsdags. Det är allt annat än optimala förutsättningar här för Bajen. Istället för träning har mycket ägnats åt Rehab och Stefan Billborn har sagt själv att han hoppas på ett underverk vad gäller återhämtningen i truppen.

Flera nyckelspelare är dock redo för spel och Hammarby har sett bra ut under försäsongen, vilket vinsten mot AIK i gruppspelet inte minst är ett kvitto på. Med spelare som Astrit Selmani och Gustav Ludwigson på planen kommer Hammarby alltid att vara ett offensivt hot. Med tanke på hur mycket osäkerheter det är kring matchen i övrigt känns ett båda lagen gör mål-spel bäst här då Djurgården välförtjänt är favoriter samtidigt som Hammarby som alltid är framtunga. Att båda lagen gör mål kan spelas för 1.71 hos Speedybet.

  Rygga spelet hos Speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.71
Bolag: Speedybet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: