Speltips Djurgården – Landskrona 20/2: Svenska cupen

Axel Sjödin Publicerat: 20 februari 2023

Djurgården inleder sitt äventyr i svenska cupen mot Landskrona BoIS under måndagskvällen.

Djurgården - Landskrona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det blir ett första litet test för Djurgården när Landskrona gästar huvudstaden för öppningsomgången i svenska cupen under måndagen. Resultaten under försäsongen har varit blandade hittills och det har varit en del spelaromsättningar under transferfönstret hittills som Kim och Tolle behöver arbeta in i elvan på ett bra sätt.

Djurgården behöver komma igång snabbt då de har ett dubbelmöte i Conference League som närmar sig. När en svensk klubb når sådana framgångar som Djurgården gjorde i fjol så är det såklart inte helt lätt att behålla sina spelare. Hjalmar Ekdal, Isak Hien och Emmanuel Banda är några av de namn som har tappats sedan förra årets succé, men Hien försvann redan i augusti och i mångt och mycket har de lyckats behålla stommen i laget.

Försäsongsmatcherna mot AFC Eskilstuna, Las Palmas och Sirius har sett bra ut, men det återstår en del frågetecken efter deras senaste 1-4-förlust mot Värnamo i mitten av februari. Landskrona är dock inte av samma kvalitet, och man ska såklart inte läsa ut alltför mycket från träningsmatcher, men i dagsläget så har vi inte mycket annat att gå på.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Landskrona har blandat och gett under försäsongen

Skåneklubben rustar i sin tur för en ny säsong i superettan, där de avslutade säsongen som ligasexa förra året. Superettan är verkligen ingen lätt liga att försöka förutspå, men Landskrona hoppas i alla fall kunna bygga vidare på fjolårets resultat och har värvat in ett par spännande unga spelare.

De har däremot tappat Filip Ottosson till norska Sandefjord, vilket var en viktig kugge i BoIS lagbygge under den förra säsongen. Även om det är tidigt att säga så förväntas inte Landskrona kunna utmana om platserna upp till allsvenskan i år, men har trots allt sett någorlunda vassa ut under försäsongen.

Djurgården är dock ett klart steg upp i svårighetsgrad gentemot vad de har ställts mot tidigare under försäsongen. De kan nog dessutom få problem på Tele2:s nylagda konstgräsmatta som ännu inte riktigt har sprungits in riktigt. Även Djurgården hade problem senast med bollar som stack iväg, men de har åtminstone haft lite tid att vänja sig nu, till skillnad från Landskrona som vanligtvis spelar på gräs hemma i Skåne.

Det är svårt att hitta några nervkittlande odds på en match som den här, men för 1.66 hos Lucky Sports så tycker jag ändå att ett spel på Djurgården med -1,5 i handicap är rätt bra. Mot Värnamo så var det en väldigt reservbetonad uppställning som förlorade och här kommer förmodligen en starkare elva att testas i tävlingssammanhang.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Djurgården -1,5 handicap
Odds: 1.66
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:30, måndag 20 februari
TV: 
Stream:  cmoresport logo