Speltips Djurgården – Malmö 12/3: Tungviktsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 12 mars 2023

På söndagseftermiddagen väntar ett riktigt tungviktsmöte mellan Djurgården och Malmö på Tele2.

Djurgården - Malmö

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Detta hade på förhand kunnat vara den mest intressanta kvartsfinalen i helgen, men matchen kommer inte direkt lägligt för Djurgårdens del då de är mitt uppe i ett dubbelmöte mot Lech Poznan i Conference League.

Djurgården vann sin grupp i svenska cupen utan att tappa poäng och utan några större bekymmer, även om de inte alltid såg särskilt imponerande ut. Det känns inte riktigt som att de kommit igång ännu, vilket resultatet i Conference League också pekar på. Det är inte lätt att ge sig ut i Europa mitt under försäsongen, vilket de fick erfara i sin 0-2-förlust nere i Polen i torsdags.

Att vända kommer inte att bli det lättaste, men som flera nordiska lag så har de en viss konstgräsfördel på hemmaplan och Djurgården lär nog således ha fullt fokus på torsdagens match då de redan har säkrat europeiskt kval genom ligaspelet under fjolåret. Men de kommer nog inte undan med att rotera alltför mycket i en match som den här ändå – det finns dock risk för lite trötta ben på söndag möjligen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cupen är väldigt viktig för Malmö

Malmö hade inte samma samma bekväma avancemang som Djurgården, då det hann bli riktigt dramatiskt i den sista och avgörande gruppspelsmatchen mot Degerfors. Båda lagen stod på sex poäng inför den sista omgången och Degerfors hade överraskande nog en 1-0-ledning sent in i matchen.

Malmö lyckades dock vända med två snabba mål i matchens döende minuter och knipa avancemang, vilket får ses som väldigt viktigt då Malmö inte tillhör de lag som redan har hunnit kvalificera sig för Europaspel. De behöver således satsa på cupen för att ha en chans.

Det har dock knappast slagit gnistor om Malmö under försäsongen, men med den tränare och de spännande värvningar de har fått in så är det svårt att se att de inte skulle vara med och tävla i den absoluta toppen i år. Fjolårssäsongen får ses som en flopp, trots Europa League-kvalifikationen, och en klubb som Malmö ska inte ha två så svaga år på rad. Det var många spelare som underpresterade förra året som ska kunna göra mycket bättre ifrån sig.

Med tanke på att Djurgården trots allt spelade en tuff match i Polen i torsdags och har returen att tänka på den kommande veckan så tycker jag att det är bra spelvärde på Malmö här som ses som knappa underdogs hos spelbolagen. För 2.70 gånger pengarna hos Bet365 så spelar vi alltså på den raka tvåan här.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö vinner
Odds: 2.70
Bolag: Bet365
Spelstopp: 16:00, söndag 12 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo