Speltips Dundalk – Shamrock Rovers 30/6: Intressant toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 30 juni 2023

Dundalk jagar en topp tre position, men är nederlagstippade då serieledande Shamrock Rovers gästar Oriel Park.

Dundalk - Shamrock Rovers

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

På fredag får vi följa ett toppmöte från den irländska ligan, där viktiga poäng står på spel för båda lagen. De regerande mästarna och tillika serieledarna Shamrock Rovers är klara favoriter att plocka tre nya poäng, men Dundalk har visat sig formstarka och har närmat sig en topp tre-position under den senaste månaden.

Dundalk hade möjligheten att närma sig St. Patrick’s Athletic på tredjeplatsen under den förra omgången, men fick bara med sig ett kryss. Sett till förutsättningarna var det emellertid inte ett dåligt resultat. St. Patrick’s tog nämligen ledningen i den första halvleken och Dundalk drog på sig ett tidigt rött kort i den andra, men lyckades trots det kvittera framåt slutet och lyckades skapa förvånansvärt mycket med en man mindre.

Innan förra veckans kryss har Dundalk lyckats rada upp tre raka segrar. Förvisso har det varit mot motstånd från den nedre tabellhalvan, men Dundalk har levererat och har således lyckats närma sig en toppstrid då lagen ovanför dem har haft lite tveksam form. Men det är fortfarande tre poäng upp till både Derry och St. Patrick’s och allt annat än en seger mot serieledarna riskerar att öka det gapet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Shamrock är i väldigt fin form

Även Shamrock ställdes inför en viktig match i den förra omgången då de mötte Derry i en seriefinal på bortaplan. De regerande mästarna var snäppet vassare och lyckades kamma hem en 1-0-seger vilket stärkte deras grepp om titeln. De har nu sju poäng ned till andra- och tredjeplatsen och ser ut att gå mot sin fjärde raka inhemska titel.

För bara drygt en månad sedan låg Shamrock på tredje plats själva, men de har väldigt snabbt lyckats skjuta upp i tabellen då deras konkurrenter har haft tveksam form samtidigt som de själva har haft en imponerande svit. På deras 13 senaste matcher har de vunnit elva, och har bara en enda förlust – därmed är det svårt att inte hålla dem som favoriter även i den tuffa bortamatchen mot Dundalk nu på fredag.

I mitten av juli inleds deras Champions League-kval och de kommer således har lite delat fokus, men fortsätter de såhär kan de mycket väl ha ett så pass stort försprång att det spelar mindre roll. Shamrock har redan en handfull spelare borta på grund av skador, men lyckats trots det rada upp imponerande resultat.

Mycket pekar i alla fall på att Shamrock väljer att ställa upp med samma elva som lyckades slå Derry på bortaplan i den förra omgångens seriefinal. Trots Dundalks fina form så är det mestadels mot svagt motstånd som de har levererat på senare tid och därmed tycker jag att det finns ett spelvärde i den raka tvåan för 1.90 hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Shamrock vinner
Odds: 1.90
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, fredag 30 juni
TV: 
Stream: