Speltips Dundalk – St. Patricks Athletic 26/5: Viktiga poäng

Axel Sjödin Publicerat: 26 juni 2023

I skuggan av semifinalen spelas ett annat toppmöte på Irland mellan Dundalk och St. Patrick’s Athletic på måndagen.

Dundalk - St Patrick's Athletic

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Då både Derry och Bohemians har haft tyngre perioder så har måndagens två kombattanter lyckats blanda sig in i toppstriden så smått. Båda har en bra bit upp till Shamrock Rovers i ligaledningen, men har chansen att stärka sina positioner i topp tre-striden när Shamrock och Derry ställs mot varandra samtidigt under kvällen.

Hemmalaget Dundalk är i skrivande stund tre poäng bakom gästande St. Patrick’s Athletic, som är trea i tabellen inför omgången. Det är med andra ord viktiga poäng som står på spel på Oriel Park under måndagskvällen och det förväntas bli en jämn tillställning mellan de båda klubbarna.

De möttes senast i slutet av maj då St. Patrick’s gick segrande med 2-1 på hemmaplan, trots att de var reducerade till tio man under stora delar av matchen. Men sedan dess har Dundalk lyckats rada upp tre raka segrar och har därmed befäst sig på den övre tabellhalvan.

Segrarna har emellertid kommit mot lite sämre motstånd då UC Dublin, Cork och Drogheda är lagen de har lyckats ta tre poäng mot. Det var dessutom med nöd och näppe som de vann borta mot Drogheda senast då de stod för en sen vändning med en straff som avgjorde i den 80:e minuten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

St Patrick’s har släppt in lite väl mycket mål på bortaplan

Även St Patrick’s Athletic hade problem med sin bortamatch mot Drogheda nyligen, där det blev förlust med 1-2. Men det är den enda plumpen de har i protokollet sedan mitten av maj, då de i övrigt har vunnit fem av deras sex senaste matcher. Det är med andra ord två ganska formstarka lag som gör upp om poängen på måndag.

Det är dock först och främst på hemmaplan som St. Patrick’s har varit som allra starkast. Deras bortafacit är inte riktigt tillräckligt starkt för att vara med och utmana om titeln, och det är där som Jon Daly och hans manskap behöver förbättra sig. Mot ett Dundalk som inte har förlorat på fem raka hemmamatcher kan det bli tufft att vända på den trenden, men de är trots allt svaga favoriter oavsett.

Detta är som sagt en väldigt svår match att förutspå på 1X2-marknaden, därför vänder vi oss till målmarknaden istället. St Patrick’s har gjort mål i nio raka matcher, men tenderar att släppa in lite för mycket på bortaplan. Dundalk har i sin tur gjort mål i 11 av deras senaste 13 och bör nog kunna få hål på sina motståndare åtminstone. För 1.70 gånger pengarna hos Betinia spelar vi därmed på att båda lagen gör mål.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.70
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, måndag 26 juni
TV: 
Stream: