Speltips Elfsborg – IFK Göteborg 13/3: El Västico

Axel Sjödin Publicerat: 13 mars 2022

Elfsborg är tunga favoriter hos spelbolagen då de tar sig an IFK Göteborg i kvartsfinalen av Svenska cupen.

Elfsborg - IFK Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Boråsarna har sett vassa ut under försäsongen och tog sig bekvämt förbi sin grupp med Degerfors och Sundsvall i. De hade förvisso inte det tuffaste motståndet i gruppen, men att slå två allsvenska motståndare på sättet de gjorde får ändå ses som ett gott tecken.

Sundsvall slog de med 3-2 hemma, men siffrorna återspeglar inte alls hur matchbilden såg ut. Degerfors städades undan med 5-1 och Skiljebo kördes föga förvånande över med 8-1. Insatserna har definitivt varit mer övertygande än Blåvitts såhär långt och Elfsborg får trots allt ses som favoriter här då både trupp och form verkar bättre.

Elfsborg kommer mest troligtvis att hänga med i toppen av Allsvenskan även i år under den skicklige Jimmy Thelin, något som troligtvis inte kan sägas för deras västsvenska rivaler.

Men i matcher som dessa så kan mycket hända och oddsen är kanske lite väl låga på boråsarna inför.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg har rutin för dessa matcher

För Blåvitts del blev det en jämn historia i gruppen där det inom loppet av en halvtimme var tre olika lag som med stående resultat skulle avancera från gruppen. Göteborgarna fick förlita sig på att Landskrona inte släppte in ett mål på slutet men de blev tillslut laget som gick vidare efter mycket om och men.

Kryss mot både Norrby och ett försvagat Mjällby imponerar knappast och kvaliteten på fotbollen var verkligen inte hög i den sista matchen på Valhalla. Det är fortfarande tidigt men ännu har IFK Göteborg inte imponerat och lär nog behöva lägga in en ny växel ifall de ska kunna avancera mot Elfsborg.

Den rutin som Blåvitt besitter i sin åldrande trupp lär dock kanske komma till nytta i när det vankas slutspel. Det är svårt att tro på göteborgarna när spelet sett ut som det har gjort men det är onekligen väldigt bra odds på att de ska få med sig ett resultat.

Vi spelar därmed på IFK Göteborg med +1 asian handicap hos Expekt för 1.76 gånger pengarna, vilket ger vinst vid kryss eller bortaseger och pengarna tillbaka ifall Blåvitt förlorar med uddamålet.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg +1 asian
Odds: 1.76
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: