Speltips Feyenoord – PSV Eindhoven 4/8: Supercup-final

Axel Sjödin Publicerat: 4 augusti 2023

Vi bjuds på en Nederländsk stormatch då Feyenoord och PSV Eindhoven drabbar samman i den nederländska supercupen på fredag.

Feyenoord - PSV Eindhoven

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Eredivisie drar igång först nästa helg, men innan dess får vi ett litet smakprov av toppstriden då Feyenoord och PSV Eindhoven gör upp om säsongens första titel. Supercupfinalen spelas uppfriskande nog inte i Saudiarabien, utan kommer att avgöras på Feyenoords hemmaarena De Kuip.

Vanligtvis brukar Ajax dyka upp i den här matchen under försäsongen, men istället är det deras två främst utmanare om titeln som gör upp om titeln på fredag. Feyenoord stod för en fantastisk fjolårssäsong där de vann ligan med sju poängs marginal ned till PSV och hela tretton poängs marginal till Ajax.

Succétränaren Arne Slot är kvar vid sidlinjen, vilket förmodligen är den viktigaste personen att behålla från fjolårets framgångsrika kampanj. Under sommaren har de däremot sålt den viktiga mittfältskuggen Orkun Kökcü dyrt till Benfica, samtidigt som de har tappat Danilo till Rangers. Men de har inte varit sena med att återinvestera pengarna genom ett flertal spännande nyförvärv.

Det har sett någorlunda bra ut under försäsongen och det ska bli väldigt spännande att se ifall Feyenoord kan fortsätta att bygga vidare på framgångarna från i fjol.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

PSV har spetsat till truppen

Trots att de slog Ajax så fick PSV nöja sig med andraplatsen för tredje säsongen i rad. Men även de stod för en fin säsong under fjolåret där de föll mot de blivande mästarna Sevilla i Europa League i sextondelen och länge var med i den inhemska titelstriden.

Under sommaren har de spetsat till truppen med ett par intressanta värvningar i form av Noa Lang från Club Brügge och Ricardo Pepi från Augsburg. Pepi verkar redan ha hittat rätt under försäsongen där han har varit med och bidragit till målproduktionen, vilket kommer att vara viktigt då Champions League-kval mot Sturm Graz väntar runt hörnet för PSV.

Det är svårt att säga i vilken form de båda lagen är och hur långt de har kommit med sina förberedelser den här säsongen. Supercupen är inte heller en särskilt prestigefylld titel, och vi kan nog förvänta oss en ganska öppen match mellan två lag som tenderar att spela rätt målrika matcher. Därmed lockar överspelet för 1.76 gånger pengarna hos Expekt inför mötet.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta 1500 kronor i gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, fredag 4 augusti
TV: 
Stream:  viaplay logo