Speltips Fiorentina – Cremonese 27/4: Coppa Italia

Axel Sjödin Publicerat: 27 april 2023

Fiorentina och Cremonese gör upp om en plats i finalen av Coppa Italia i returen på Artemio Franchi under torsdagskvällen.

Fiorentina - Cremonese

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två lag som båda har överraskat genom att ta sig till semifinalen och nu har en gyllene möjlighet att ta sig till en cupfinal. Fiorentina är dock, av självklara skäl, den stora favoriten och har redan en fot i finalen efter öppningsmötet i Cremona tidigare under månaden.

Fiorentina vann det första mötet med 2-0 och har ett väldigt bra utgångsläge framför hemmapubliken på Artemio Franchi. La Viola öppnade säsongen med en väldigt svag höst, men har verkligen imponerat under våren och har en väldigt spännande upplösning på säsongen att se fram emot.

De har gått som tåget i ligan under senare tid, avancerat till semifinal i Conference League och står nu på tröskeln till en Coppa Italia-final för första gången på snart tio år. Även om tabellplaceringen kanske inte är lika stark som under fjolåret så har det funnits mycket gott att ta med sig från säsongen för Fiorentinas del och de har fortfarande alla möjligheter att komma ut i Europa genom att vinna Conference League.

Vincenzo Italiano har ett spännande projekt i Florens och det är svårt att inte låta sig charmas av de lilakläddas framfart. Det ska mycket till för att de ska missa finalen känns det som i nuläget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Cremonese ska inte kunna vända detta

Ifall Fiorentinas semifinal är en överraskning så är Cremoneses medverkan i det här stadiet av turneringen minst sagt en chock. Cremonese har under hela säsongen med stadiga steg närmat sig nedflyttning och har i dagsläget åtta poäng upp till säker mark.

De har lyckats slå både Napoli och Roma i jämna matcher för att ta sig till semi, men särskilt Napoli valde att inte ställa upp med starkast möjliga elva och det fanns nog en viss underskattning även från Romas sida. Men när en finalplats ligger i potten mot ett lag som inte är särskilt vana vid framgångar så lär Cremonese inte komma undan med att underskattas mot Fiorentina.

Cremonese har dock, trots sin tabellposition, ofta kämpat på bra mot topplagen. Men det har sällan räckt till mer än en uddamålsförlust med flaggan i topp. Att de ska lyckas vända ett tvåmålsunderläge i Florens känns nästan uteslutet, särskilt med tanke på La Violas fina form och fokus på cuperna.

Cremonese måste i alla fall gå framåt här, vilket kan öppna upp matchen en hel del. Båda lagen har spelat flera målrika matcher på senare tid och Fiorentina har också släppt in mål i deras fem senaste. För 1.75 gånger pengarna spelar vi därmed på över 2,5 mål hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, torsdag 27 april
TV: 
Stream:  Sportbladet