Speltips GAIS – IFK Göteborg 26/2: Göteborgsderby

Axel Sjödin Publicerat: 26 februari 2023

På söndag så stundar det efterlängtade Göteborgsderbyt som inte spelats på många år då GAIS och IFK Göteborg drabbar samman i cupen.

GAIS - IFK Göteborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sett till kvaliteten så är det inget speciellt med det här mötet, men det har trots allt varit väldigt mycket uppståndelse kring detta klassiska derbyt som inte har spelats på många år. Matchen spelas på Bravida Arena och det har varit ett otroligt tryck på biljetterna så vi kan nog förvänta oss en riktigt festlig stämning på söndagseftermiddagen.

Utöver själva derbyt så har det också varit mycket surr kring Göteborgsfotbollen under försäsongen och båda supporterskarorna har stora förväntningar inför säsongen. GAIS stod för en väldigt fin säsong i ettan södra förra året och har fortsatt att bygga på förväntningarna med en fin försäsong både gällande transfers och resultat.

De hade vunnit tre raka matcher mot Varberg, Degerfors och Utsikten inför premiären av svenska cupen, vilket är imponerande mot allsvenskt motstånd. Mot Norrköping senast så räckte det dock inte riktigt till och de föll med 0-1 hemma mot ett föga imponerande Peking, men att GAIS skulle utmana om att ta sig ut ur gruppen var det nog inte tal om från början ändå.

GAIS har som sagt sett bra ut, även mot Norrköping, men kommer att behöva klara sig utan en rad viktiga spelare inför derbyt. De kan dock kanske stå upp rätt bra mot ett IFK Göteborg som inte riktigt har fått alla pusselbitar på plats ännu.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

IFK Göteborg har sett skakiga ut defensivt

Gruppfavoriterna Blåvitt inledde med en krystad seger mot Utsikten i den första omgången och toppar således gruppen inför söndag. Slutresultatet skrevs till 3-2 och trots vinst så känner nog IFK Göteborg att de borde ha spelat av matchen på ett betydligt mer övertygande sätt än vad de gjorde. Utsikten var med mer i matchen då än vad de var mot de andra Göteborgslagen under försäsongen, vilket säger en del.

Elias Hagen har i alla fall verkat komma in i truppen bra och har redan kommit igång med målskyttet, vilket det inte blev mycket av i norska Eliteserien. På det hela taget så har Blåvitt de ingredienser som krävs för att kunna utmana högre upp i tabellen under kommande säsong, men det har inte riktigt kommit fram i spelet hittills – det är dock fortfarande väldigt tidigt.

Defensiven är det området där de kommer att behöva arbeta med främst, då Calle Johansson var saknad i deras första tävlingsmatch. Med Blåvitts brister i defensiven så tror jag i alla fall att det kan bli mål åt båda hållen och att IFK mycket väl kan få lite större problem med GAIS än vad oddsen antyder. Vi spelar på att båda lagen gör mål för 1.70 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.70
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 13:00, söndag 26 februari
TV: 
Stream:  cmoresport logo