Speltips Godoy Cruz – Defensa y Justicia 15/7: Toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 13 juli 2023

Vid midnatt under natten till lördag väntar ett toppmöte från Argentina mellan Godoy Cruz och Defensa y Justicia.

Godoy Cruz - Defensa y Justicia

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Viktiga poäng står på spel i toppmötet mellan Godoy Cruz och Defensa y Justicia när den första fasen går mot sitt slut. Det är tre omgångar kvar och båda lagen är med i striden om spel i internationella turneringar. Godoy Cruz ligger på åttonde plats med 37 poäng, vilket innebär spel i Copa Sudamericana, medan Defensa ligger på femte med 41 poäng och har bara tre poäng upp till San Lorenzo på den sista Copa Libertadores-placeringen.

Defensa har varit i fin form under senare tid, men som alltid så väger hemmaplansfördelen tungt i Argentina och där har Godoy Cruz varit oerhört svårslagna under säsongen. På elva matcher har de vunnit sju och endast förlorat vid ett tillfälle – en förlust som kom så tidigt som i februari. De har alltså nio raka matcher på hemmaplan utan förlust och har därmed en gyllene chans att knappa in på sina motståndare och cementera en plats i topp nio.

De fyra senaste matcher på hemmaplan har dessutom samtliga resulterat i vinst, med en imponerande skalp mot Boca Juniors med 4-0 i slutet av förra månaden. Sett till de relativt små medel klubben har att röra sig med har det varit en bra säsong hittills efter fem tunga år efter deras andraplats säsongen 2017-18. Bortaspelet har varit sämre, och allt är inte guld och gröna skogar, men de är trots allt favoriter mot tufft motstånd nu till helgen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensa har stått för en imponerande säsong

Gästande Defensa har behövt balansera både ligaspel och Copa Sudamericana, vilket de har klarat av med bravur. Godoy Cruz må vara ett av de starkaste hemmalagen i ligan, men Defensa är med i topp tre vad gäller poäng på bortaplan. Samtidigt som de har gått starkt i ligaspelet har de lyckats toppa sin grupp i Copa Sudamericana med fem raka segrar och har en åttondelsfinal som väntar i början av augusti.

Nu är det därmed fullt fokus på ligaspelet under upplösningen av första fasen, där helgens match är den klart tuffaste kvar på spelschemat. Men det är förmodligen en match som de måste vinna ifall de vill ha en chans att ta sig förbi Lanús och San Lorenzo i tabellen för att knipa tredjeplatsen under slutspurten.

De missade sin första chans hemma mot Lanús i den förra omgången då de fick nöja sig med ett kryss. Men med tanke på att gästerna ledde med 2-0 i matchen så lär det trots allt mestadels vara positiva miner efter att de hämtat upp underläget.

Godoy Cruz fina hemmaform till trots är det en svår match att sia kring på 1X2-marknaden, men båda lagen har tenderat att spela relativt målrika matcher på senare tid – åtminstone matcher där båda lagen gör mål. Det spelet har suttit i sex av Godoy Cruz sju senaste matcher och i fyra Defensas senaste fem. Båda lagen lär försöka gå för tre poäng och då ett BLGM-spel går att hitta för 1.96 hos Coolbet känns det som ett fint spel inför matchen.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.96
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 00:00, lördag 15 juli
TV: 
Stream: