Speltips Goias – Atletico Mineiro 18/7: Formsvagt möte

Axel Sjödin Publicerat: 17 juli 2023

Nedflyttningshotade Goiás ställs mot Atletico Mineiro på Estádio da Serrinha under natten till tisdag.

Goiás - Atletico Mineiro

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Båda lagen lär vara missnöjda med sin säsong hittills och är i starkt behov av tre poäng i dagsläget. Goiás avslutade fjolårssäsongen på trettonde plats, men ligger i dagsläget på nedflyttningsplats med två poäng upp till säker mark. Atletico Mineiro har i sin tur haft en stadigt nedåtgående trend sedan de vann ligan för två år sedan och ligger inför omgången på tolfte plats i brasilianska Série A.

Trettondeplatsen för Goiás i fjol innebar att de kvalificerade sig för spel i Copa Sudamericana, och med deras tunna trupp har det varit svårt att slåss på två fronter, vilket kanske delvis kan förklara varför ligaspelet har blivit lidande. Det har gått desto bättre i mot internationellt motstånd då de toppade sin grupp i Copa Sudamericana efter att ha gått igenom gruppspelet som obesegrade.

De spikade gruppsegern i slutet av juni genom en bortaseger mot colombianska Indepentiende Santa Fe och har nu bara ligaspelet att fokusera på i juli inför åttondelsfinalen som väntar i början av augusti. Deras tre senaste ligamatcher har dock samtliga slutat i förlust, även om de var väldigt nära att få med sig poäng borta mot Santos i en dramatisk 3-4-förlust som avgjordes i den 94:e minuten.

Men det lär nog först och främst vara förlusten hemma mot bottenkonkurrenten Coritiba för två omgångar som svider mest. Formen har inte sett bra ut, även om de har lyckats konkurrera väldigt bra med tanke på de begränsade resurser klubben har.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atletico Mineiro har Hulk tillbaka

Att Atletico Mineiro ligger där de ligger i tabellen är desto mer anmärkningsvärt, då de har långt mer resurser och högre ställda förväntningar på sig. Även de har dock lyckats avancera i Copa Libertadores där de kommer att ställas mot Palmeiras i åttondelsfinalen i början av augusti – en minst sagt tuff lottning.

Men trots att de ligger på tolfte plats har de bara fyra poäng upp till fjärdeplatsen, vilket säger en del om hur jämn den brasilianska ligan har varit i år bakom Botafogo i toppen. Så sent som i början av juni låg dock Atletico Mineiro på sjätte plats, men en svit på fem raka matcher utan seger har gjort att de snabbt har tappat mark i tabellen. Celta Vigos tidigare tränare Eduardo Coudet fick sparken i mitten av förra månaden, men efterträdaren Luiz Felipe Scolari har inte lyckats bättre i de fem matcher han har tränat klubben.

Den numera 36-årige Hulk var avstängd i deras senaste förlust hemma mot Corinthians, men den interna skyttekungen kommer att vara tillbaka mot Goiás. Atletico Mineiro har varit ett av seriens starkaste bortalag hittills och för 1.95 gånger pengarna hos Bet365 är det rätt bra odds på att de ska lyckas slå det formsvaga bottenlaget Goiás. Vi spelar därmed på den raka tvåan då Atletico-MG ändå har spelat bättre än vad resultaten har visat på senaste.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: TIPS
Odds: 1.95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 01:00, tisdag 18 juli
TV: 
Stream:  cmoresport logoDiscovery+