Speltips Hamarkameratene – Aalesund 7/7: Ångestladdat möte

Axel Sjödin Publicerat: 7 juli 2023

På fredag får vi följa ett ångestladdat bottenmöte mellan Hamarkameratene och Aalesund i den norska Eliteserien.

Hamarkamratene - Aalesund

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Båda lagen står på samma poäng inför omgången, och befinner sig i den absoluta botten av den norska högstadivisionen. De har bara lyckats skrapa ihop sju poäng vardera efter de tolv inledande omgångarna och behöver alla poäng de kan få i dagsläget. Aalesund är nästjumbo på grund av målskillnad, men båda lagen lär gå för tre poäng här.

Hamarkameratene och Aalesund har båda haft väldigt liknande resor under de senaste säsongerna. De slutade båda topp två i andradivisionen för två säsonger sedan, och var nykomlingar i fjol. Båda klarade sin första säsong utan större bekymmer, men i år ser läget betydligt sämre ut för dem båda.

Hamarkameratene inledde starkt med två raka hemmasegrar i de tre första omgångarna, men har sedan dess bara plockat en enda poäng på de nästföljande nio omgångarna. Formmässigt är de med andra ord helt under isen, och kliver in i fredagens möte med fyra raka förluster där den sammanlagda målskillnaden har varit 1-10.

I hemmamatchen mot bottenkonkurrenterna Aalesund måste de helt enkelt bara vända trenden för att inte halka för långt efter i bottenstriden.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mycket står på spel

Aalesund har varit tabelljumbo hela vägen fram till nu, efter att ha inlett säsongen med fem raka förluster och sju matcher utan vinst. Men på senaste tiden har de lyckats ta en och annan överraskande trepoängare. Anmärkningsvärt nog har trepoängarna bara kommit mot två av Norges största klubbar i form av Molde och nu senast mot Rosenborg.

Rosenborg går förvisso igenom en rejäl kris och är väldigt formsvaga, men Aalesund tog i alla fall tillvara på sin chans och vann med 1-0 i den senaste omgången, även om Rosenborg skapade fler vassa lägen. Oavsett hur den kommer till är tre poäng alltid tre poäng i bottenstriden och på fredag gäller det verkligen.

HamKam gäller, trots sin usla form, som favoriter inför mötet. Aalesund har varit starkt nederlagstippade redan inför säsongen, då de knappt går att känna igen från fjolårets starka säsong. De har blivit av med sina stjärnspelare i form av Sigurd Haugen, Isak Dybvik Määttä och Simen Nordli m.fl. utan att ha ersatt dem tillräckligt väl.

Mycket kommer att stå på spel på fredag, och även om Aalesunds matcher ofta blir målrika så tror jag att båda lagen kommer att vara lite avvaktande inledningsvis i rädsla för att hamna i underläge. För 1.95 gånger pengarna hos Bet365 kryssar vi därmed in underspelet inför mötet.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, fredag 7 juli
TV: 
Stream: