Speltips Hammarby – AIK 13/3: Derby i cupen

Axel Sjödin Publicerat: 13 mars 2023

Måndagskvällen bjuder på ett väldigt spännande Stockholmsderby i svenska cupen mellan Hammarby och AIK.

Hammarby - AIK

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är AIK som behöver vinna cupen för att lyckas nå ut i Europa i år, då de inte nådde topp tre under fjolårets säsong i allsvenskan, men Hammarby lär se sin chans att trycka dit en rival och gå mot tredje raka cupfinalen.

Det har funnits en del frågetecken kring Hammarby då de har släppt väldigt många spelare under transferfönstret. De har tappat Darijan Bojanic, Mohanad Jeahze, Gustav Ludwigsson och Veton Berisha bland annat, samt att ett par andra nyckelspelare hade ryktats ut. Men hittills så har de flugit fram i gruppspelet och kliver in som ganska klara favoriter hemma på Tele2 mot AIK.

Särskilt 8-0-resultatet mot Sundsvall sticker ut och den totala målskillnaden på 15-1 i cupen är såklart imponerande, men känslan är att det läggs lite för stor vikt vid dessa resultat inför måndagens match. Hammarby har inte stött på något motstånd av kvalitet, då de hade den kanske lättaste gruppen i cupen och inte tenderar att stanna av även vid ledning.

Med det sagt så fanns det många positiva tecken mot Sundsvall, med fina anfallskombinationer och avslut. Men mot AIK är det en helt annan femma.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK känns underskattade inför mötet

Som sagt så har cupen högsta prioritet för storlagen som missade en topp tre-placering, vilket lär ha klargjorts för Andreas Brännström. Gruppspelet gick inte lika smidigt för AIK som blev tagna på sängen av ett piggt Västerås som var en av gruppspelets överraskningar.

Men efter det inledande krysset så löste AIK biffen utan några större bekymmer och avancerade efter två raka 3-0-vinster mot Östersund och Varberg. Det finns en del frågetecken även hos AIK inför säsongen då de kommer att tvingas genomgå en föryngringsprocess, men med Brännström vid rodret så kan detta bli väldigt intressant att följa. Nyförvärven har sett bra ut och verkar ha kommit in bra i truppen redan i ett tidigt skede, så nu är det upp till bevis för Gnaget.

Inför måndagens möte så känns spelbolagens värdering av matchen lite snedvriden, då Hammarby står mycket lägre i odds än vad jag hade väntat mig. AIK brukar vara starka i derbyn, även om det till viss det kanske berodde på de rutinerade spelarna som nu lämnat. Många verkar dra för stora växlar av Hammarbys överkörningar av blåbärsgäng i gruppspelet och därmed ligger spelvärdet klart hos AIK i mitt tycke. För 1.73 gånger pengarna hos Coolbet så spelar vi därmed på dubbelchansen X2 här.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.73
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, måndag 13 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo