Speltips Hammarby – AIK 7/3: Avgörande cupderby

Axel Sjödin Publicerat: 6 mars 2021

Vi bjuds på ett tidigt Stockholmsderby i år och det är dessutom ett direkt avgörande sådant om vilket av lagen som kommer att gå vidare ur gruppen i Svenska cupen.

Hammarby - AIK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De båda lagen har snarlika resultat inför matchen och har båda klarat av Oskarshamn och AFC Eskilstuna utan några större bekymmer. Förutsättningarna inför matchen skiljer sig dock väldigt mycket på grund av att Hammarby gjort ett extra mål och därmed har 7-1 i målskillnad i jämförelse med AIK:s 6-1. I och med detta räcker det med ett kryss för Hammarby för avancemang och pressen ligger på AIK.

Båda lagen är såklart potentiella vinnare av hela cupen och lär vara motiverade att ge allt här. De behöver båda vinna för att få spela i Europakvalet till sommaren och att det dessutom är ett avgörande Stockholmsderby i ett såhär tidigt skede i turneringen adderar bara extra krydda till matchen.

Hammarby har inför säsongen hämtat in fjolårssuccén Astrit Selmani från Varberg och han har börjat starkt i sin nya klubb. Hammarby är fortsatt väldigt starka framåt på bekostnad av defensiven. Selmani och Gustav Ludwigsson kommer säkerligen sätta skräck i många försvarare under året.

Defensiven är dock som sagt inte den bästa och frågan är om mittbacksparet Jon Gudni Fjoluson och Mads Fenger satt sig tillräckligt för att kunna hantera AIK:s offensiv.

Detta blir det riktiga testet

Trots att man inte ska lägga alltför stor vikt vid dessa försäsongsmatcher så kan man inte annat än säga att AIK har sett bra ut hittills och att de besitter en slagkraftig trupp inför säsongen. Hammarby är dock av en annan kaliber än motståndet de mött hittills och derbyt i cupen kommer att bli en riktig styrkemätare som kommer ge tidiga besked om hur läget ser ut i de båda lägren.

Medan Hammarby nyss meddelat att både Gustav Ludwigsson och Mohanad Jeahze är klara för spel till derbyt så har AIK istället problem med skador. Per Karlsson, Bojan Radulovic, Jetmir Haliti, Stefan Silva och Jakob Haugaard står alla på skadelistan för de gulsvarta.

Men trots skadelistan så kan AIK ställa ett slagkraftigt lag på benen. De kommer behöva gå framåt då allt annat än vinst innebär att de får lämna Svenska cupen tomhänta. Detta i kombination med att Hammarby är rätt framtunga med en tveksam defensiv så känns det troligt att det blir mål åt båda hållen. Att båda lagen gör mål spelas därmed till 1.71 hos Speedybet.

  Rygga spelet hos Speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.71
Bolag: Speedybet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: