Speltips Hammarby – Häcken 30/5: Final i Svenska cupen

Axel Sjödin Publicerat: 29 maj 2021

Innan EM så har vi först en cupfinal att avverka mellan Hammarby och Häcken på Tele2 arena som ger båda lagen chansen att gå in i sommaruppehållet med en titel i bagaget.

Hammarby - Häcken

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

För den som följt den allsvenska säsongen hittills så är kanske inte Hammarby och Häcken de två lag man tänker skulle spela en cupfinal i första taget. Båda lagen har som alltid höga förväntningar på sig och båda två lär återfinnas i topp fem i de allra flesta tippningar av Allsvenskan inför säsongen. Inget av lagen har dock levt upp till dessa förväntningar hittills.

Hammarby såg bra ut under försäsongen då de besegrade både AIK och Djurgården på vägen till cupfinalen och många hade hoppats på mer än vad de fått se under Allsvenskan hittills. De har spelat mot fyra av de klassiska topplagen – Malmö, AIK, Häcken och Djurgården – utan att vinna en enda av dessa matcher och nu senast förlorade de mot Kalmar borta.

Just matchen mot Kalmar tåls att diskutera mer då de trots resultatet 1-2 faktiskt blev totalt överkörda av Henrik Rydströms mannar. Framförallt i andra halvlek såg Bajen håglösa ut och tränaren Stefan Billborn beskrev andra halvlek som den sämsta han sett laget spela på fyra år.

Samme Billborn ryktas även få sparken oavsett resultat nu på söndag. Dessa uppgifter har dementerats, men ryktena visar ändå på hur läget ser ut för Hammarby just nu. Det är inga glada miner och cupvinsten mot Häcken hade verkligen varit välbehövligt för Stockholmslaget.

Mardrömsstart på säsongen för Häcken

Ifall säsongsinledningen varit tuff för Hammarby så har den varit nattsvart för Häcken. Ingen har nog missat att de öppnade säsongen på värsta sätt genom att förlora tre raka mot Halmstad, Malmö och Sirius och har fram tills förra omgången fortsatt att kryssa och förlora. De förlorade till och med hemma mot bottenkonkurrenten Örebro tidigare i månaden och med den här inledningen är det väldigt svårt att säga var det ska sluta.

Det har i alla fall funnits ljusningar och man var nära att få med sig tre poäng från Göteborgsderbyt, trots att man inte var det bättre laget. De spelade dessutom rätt jämnt mot just Hammarby på Tele2 arena i början av maj och nu senast vann de faktiskt övertygande mot Varberg, deras första vinst för säsongen.

Även Häckens tränare Andreas Alm hänger löst och kommer göra sin sista match för Häcken på söndag. Det är verkligen talande att båda lagens tränare sagts få sparken oavsett resultat i en cupfinal.

Matchen är verkligen oviss på förhand och det finns därmed ett värde i att spela på underdogen här. Häcken besitter fortfarande mycket kvalitet trots säsongsinledningen och Hammarbys försvar är som alltid mindre bra. Häckens form ser också ut att ha förbättrats något på senare tid samtidigt som Hammarby nu i senaste omgången såg ut att vara helt under isen. Vi slår därmed till på Häcken för 2.10 med pengarna tillbaka vid oavgjort hos Betfair.

  Rygga spelet hos Betfair – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Häcken – Draw no bet
Odds: 2.10
Bolag: Betfair
Spelstopp: 14:30
TV:  SVT
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: