Speltips Hammarby TFF – Sandviken 22/6: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 21 juni 2023

Hammarby TFF tar emot topplaget Sandviken i den fjortonde omgången i Ettan norra på torsdag kväll.

Hammarby TFF - Sandviken

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Hammarby TFF inledde säsongen starkt, men har under de senaste veckorna sjunkit som en sten i tabellen då vinsterna uteblivit. Sandviken är ett av lagen som har kommit ikapp och tagit sig förbi och ser återigen ut att vara inblandade i toppstriden i år. Inför omgången ligger de på tredje plats, sju poäng före HTFF på nionde.

Med 18 poäng av 21 möjliga i de sju första omgångarna såg det väldigt ljust ut för HTFF, som fick en kanonstart på alla sätt och vis. Då de förra året var nära att trilla ut ur Ettan norra kom resultaten som en väldig överraskning, inte minst då de tappat spelare som Fredrik Hammar till moderklubben Hammarby.

Men säsongen har redan hunnit ta en tvärvändning när vinstsviten har bytts ut mot en tung förlustsvit. Laget har inte vunnit sedan början av maj, vilket numera är sju omgångar sedan. De har fem raka förluster i bagaget inför torsdagens match, där de återigen möter ett topplag. För till HTFF:s försvar har de trots allt mestadels mött tufft motstånd. Utöver förlusten mot Motala i slutet av förra månaden har samtliga lag i förlustsviten varit på den övre halvan och nu senast har de förlorat mot Dalkurd och United Nordic, ligaledarna och ligatvåan.

På torsdag är det också dags att ta emot ligatrean Sandviken och man kan inte påstå att utsikterna till att lyckas plocka poäng känns särskilt ljusa.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sandviken är det bättre laget

Trots att Sandviken har tappat både Naeem Mohammed och Jabir Abdihakim Ali inför säsongen så fortsätter de att prestera väldigt bra. De två tunga offensiva pjäserna lade beslag på både första- och andraplatsen i skytteligan under fjolåret och att tappa två skyttekungar är inte lätt att hämta sig ifrån. Men Sandviken är ett stabilt lagbygge som har fortsatt närma sig superettan under de senaste åren.

De hade en liten svacka i början av juni där de bara fick med sig ett kryss hemma mot Piteå och överraskande nog förlorade hemma mot Sollentuna, men har sedan dess lyckats studsa tillbaka med en storseger mot Korsnäs i svenska cupen och en stabilt bortaseger mot Karlstad i den senaste omgången.

Sandviken är fortsatt bara två poäng efter United Nordic på andraplatsen, som har en tuff bortamatch mot Stockholm Internazionale att vänta den här omgången. Ifall Sandviken kan förvalta sitt favoritskap på torsdag har de med andra ord goda möjligheter att klättra i tabellen. För 1.83 gånger pengarna hos Betinia känns den raka tvåan spelvärd här då Sandviken både är ett klart bättre lag och har klart bättre form än hemmalaget.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sandviken vinner
Odds: 1.83
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 22 juni
TV: 
Stream: