Speltips Hull – Bristol 25/8: Championship

Axel Sjödin Publicerat: 25 augusti 2023

Hull City och Bristol City inleder den fjärde omgången i Championship på MKM Stadium under fredagskvällen.

Hull - Bristol

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Dessa lag slutade inom en poängs marginal från varandra i fjolårssäsongens Championship, och båda lär ha högre ambitioner än den nedre tabellhalvan i år. I synnerhet Hull bör kunna vara med i kampen om playoff-placeringarna, och har fått en fin start på säsongen såhär långt.

Inledningsvis föll de mot Norwich med 1-2, i en match som avgjordes i den 96:e minuten, men sett till matchbilden var det fullt rättvist. Det följdes av en mindre smickrande förlust mot Doncaster Rovers från League Two i ligacupen, men därefter har det sett betydligt bättre ut. Inför helgens match har de två raka segrar mot Sheffield Wednesday och Blackburn Rovers i ryggen, och de var det bättre laget i båda matcherna.

Särskilt bortasegern mot Blackburn Rovers var väldigt tung, och de vände ett underläge i matchens tio sista minuter. Men det ska sägas att de spelade med en man mer sedan den 16:e minuten, vilket såklart satte sin prägel på matchen.

Inför säsongen värvade de Aaron Connolly som central anfallare, och det har gett resultat direkt. Han har stått för tre mål på de två senaste matcherna och kan vara den pusselbit som saknades från fjolårets trupp.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bristol har fortsatt varit ojämna

Gästande Bristol har blandat och gett under säsongsinledningen, precis som de gjorde under hela fjolårssäsongen. De inledde med ett oavgjort resultat hemma mot Preston innan de besegrade Millwall på bortaplan, vilket gav dem en bra start. Men i den senaste omgången föll de mot Birmingham hemma på Ashton Gate Stadium i en match där gästerna var det klart vassare laget.

Mittbacken Robert Dickie åkte dessutom på sitt andra gula kort i den 76:e minuten senast, vilket gör att han är avstängd inför helgens match mot Hull. Då Hull har varit det lag som har gjort näst flest mål hittills hade de nog verkligen behövt sitt ordinarie mittbackspar inför den tuffa resan norrut.

Bristol har inte varit särskilt aktiva under transferfönstret. De har sålt av sin unga talang Alex Scott för en ansenlig summa pengar, men det är inte inte särskilt mycket av det som har återinvesterats i truppen. Vi får se ifall det dyker upp ytterligare något nyförvärv innan fönstret stänger, annars lär de nog inte vara mer konkurrenskraftiga än i fjol.

Hull känns mer på gång än vad gästerna gör inför fredagens möte, och de verkar ha fått igång målskyttet rejält. Förra året var det lite för många kryss, och hittills har det blivit mindre av den varan. Vi spelar därmed på den raka ettan för 2.37 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Hull vinner
Odds: 2.37
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:30, fredag 25 augusti
TV: 
Stream: