Speltips IF Karlstad – Sandviken 18/6: Klara favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 18 juni 2023

IF Karlstad välkomnar topplaget Sandviken hem till Sola Arena i den trettonde omgången i Ettan norra.

IF Karlstad - Sandviken

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den nystartade föreningen IF Karlstad har satsat sedan sammanslagningen för några år sedan, men det har inte riktigt lyckats nå toppen av Ettan norra, och i år har de verkligen inte fått någon drömstart på säsongen. På söndag ställs de mot topplaget Sandviken som ser starka ut även i år och gästerna är klara favoriter inför mötet.

Karlstad ligger för närvarande på elfte plats i tabellen, med bara en poängs marginal ned till nedflyttningsplatserna. Då två tuffa matcher väntar mot topplagen Sandviken och Dalkurd kan de mycket väl snabbt sjunka nedåt i tabellen ifall de inte får med sig poäng i någon av dessa matcher.

Inför säsongen hade de satsat stort genom att få in Erik Björndahl, som tidigare har vunnit skytteligan i superettan och som har spelat för ÖSK i allsvenskan. Björndahl har trots allt lyckats göra fem mål hittills, men det har inte räckt för att bära Karlstad nära någon topplacering. Säsongsinledningen har verkligen inte varit bra, men två raka vinster mot Syrianska och mot Boden har gjort att läget i tabellen har stabiliserats något i alla fall.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sandviken är bra, trots tappen

Gästande Sandviken stod för en fantastisk säsong under fjolåret då de öste in hela 82 mål med Naeem Mohammed och Jabir Ali i skytteligatoppen. Det räckte däremot inte till förstaplatsen, som rivalen Gefle lade vantarna på, och Sandviken förlorade ett spännande dubbelmöte i kvalet mot Örgryte. Då de inte lyckades behålla någon av sina två stora målskyttar skulle de mycket väl kunna gå mot en klart sämre säsong, men de har inlett starkt även i år och är med och slåss om topplaceringarna.

I slutet av maj lyckades de vända och vinna borta mot serieledande Dalkurd, vilket är ett kvitto på deras kvalitet, men har därefter inte riktigt fått resultaten med sig. I de två senaste omgångarna har de kryssat mot bottenlaget Piteå och åkte senast på en överraskande 2-3-förlust hemma mot Sollentuna i en match där de inom kvarten åkte på ett 0-3-underläge.

Sandviken har i alla fall kvalitet nog att vara med i toppstriden hela säsongen och ska vara klara favoriter mot ett Karlstad som inte har fått det att stämma hittills. Även om de inte öser in mål på samma vis längre har de fortfarande gjort näst flest mål i ligan och besitter fortsatt fin offensiv spets i form av John Igbarumah och Martin Springfeldt.

Än så länge har Sandviken vunnit fem av fem bortamatcher och söndagens match blir förmodligen inte den som bryter sviten. Det finns ett klart spelvärde i de 1.85 gånger pengarna som Coolbet erbjuder för den raka tvåan här.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sandviken vinner
Odds: 1.85
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, söndag 18 juni
TV: 
Stream: